Majoritatea oamenilor asociază aparatele dentare cu anii adolescenței. Dar, astăzi, mulți adulți își îndreaptă dinții prin tratament ortodontic. Progresele din stomatologia modernă au făcut ca tratamentul ortodontic să fie mai popular printre pacienții adulți. Poți obține zâmbetul perfect la orice vârstă.

Ce este tratamentul ortodontic?

Tratamentul ortodontic implică mișcarea dinților, pentru corectarea nealinierii acestora. Accentul este pus pe îmbunătățirea funcționalității dinților și pe aspectul estetic al zâmbetului.

De asemenea, își propune să păstreze sănătatea pe termen lung a dinților, a gingiilor și a articulațiilor maxilarului, prin distribuirea corespunzătoare a presiunii mușcăturii asupra danturii.

În clinica Dr. Vlădău Studio, prin tratamentele ortodontice moderne îndreptăm zi de zi dinții strâmbi sau înghesuiți, pentru a ajuta maxilarul superior și inferior să se întâlnească corect.

Ortodonția îți poate îmbunătăți mușcătura și poate ușura curățarea dinților.

Cum funcționează aparatele dentare?

Tratamentele ortodontice aplică o presiune ușoară pe dinți, deplasându-i lent, dar constant, în poziția dorită. Două tipuri principale de aparate dentare sunt disponibile pentru pacienții care doresc un zâmbet armonios: fix și mobil.

Aparatele dentare fixe folosesc brackeți lipiți de dinți, ligaturi și fire care îi conectează și dirijează, pentru a mișca dinții.

Aparatul dentar fix, reprezentat de aliniatori detașabili, este alegerea modernă.

Medicul tău ortodont îți va oferi o varietate de opțiuni de tratament, dintre care una poate fi mai bună decât cealaltă, pentru tine.

Poate dura ceva timp pentru a te adapta la un aparat dentar. Durerea și disconfortul sunt frecvente în primele câteva săptămâni. Timpul de tratament va fluctua în funcție de gravitatea cazului tău. Majoritatea pacienților poartă aparate dentare pe o durată de timp cuprinsă între unu și trei ani.

4 motive pentru care adulții ar trebui să ia în considerare tratamentul ortodontic

aparat dentar

Există cinci motive principale pentru care adulții aleg să-și îndrepte dinții și să-și remedieze ocluzia, prin tratament ortodontic:

  1. Boost pentru încrederea în sine: este important să te simți bine cu tine, indiferent de vârsta ta. Dacă nu ești nemulțumit de aspectul zâmbetului tău, acest fapt poate avea un impact negativ asupra stimei de sine;
  2. Sănătate orală îmbunătățită: corectarea problemelor ortodontice face curățarea dinților și a gingiilor mai ușoară. Prin urmare, îți poți îmbunătăți sănătatea orală. Îmbunătățind sănătatea bucală, îți vei proteja sănătatea generală;
  3. Opțiuni de tratament flexibile: în trecut, majoritatea adulților erau împotriva purtării aparatelor dentare, deoarece nu doreau brackeți pe dinți. Astăzi, există mai multe opțiuni de tratament ortodontic disponibile; alternative fizionomice la tradiționalul metal sunt:
  • aparatul fix cu brackeți ceramici, de culoarea dinților;
  • aparatul fix Safir, cu brackeți transperenți, din safir artificial;
  • aparatul dentar invizibil, format din gutiere transparente Invisalign;
  • aparatul dentar cu brackeți metalici, dar plasați pe partea vestibulară, nevăzută, a dinților.

aparat dentar

  1. Tratamentul nu este atât de lung: pentru majoritatea pacienților adulți care poartă aparat dentar, timpul de tratament este mult mai scurt decât se așteptau.

Realitatea este că adulții moderni nu se mai sustrag de la tratamentele cu aparat dentar. De fapt, aproximativ o treime din toți pacienții care primesc tratament ortodontic sunt adulți.

Astăzi, cei mai mulți oameni cunosc cel puțin un adult care este supus în prezent sau care a finalizat recent un tratament ortodontic.

Cei mai puternici factori motivanți sunt îmbunătățirea sănătății orale și încrederea în sine.

Felul în care te simți și în care te vezi în raport cu ceilalți afectează fiecare aspect al vieții tale.

Dorința de a zâmbi cu încredere, accesul facil la informații de specialitate, încrederea în stomatologie și conștientizarea faptului că tratamentul ortodontic este un proces pe termen scurt, toate contribuie la realitatea că din ce în ce mai mulți adulți poartă aparat dentar.

Clinica Dr. Vlădău Studio îți stă la dispoziție cu cele mai moderne tratamente ortodontice cu aparat dentar, apelează la specialiști pentru un zâmbet care te reprezintă!

 

aparat dentar