Implanturile dentare sunt o soluție pe termen îndelungat pentru înlocuirea dinților pierduți. Acestea înlocuiesc rădăcinile lipsă și oferă structura necesară pentru a susține coroanele artificiale ce înlocuiesc partea vizibilă a dintelui.

Ele pot fi o alternativă mai durabilă, naturală și permanentă la punți dentare, proteze parțiale sau totale.

Implanturile constau într-o „rădăcină artificială” din titan care este introdusă în osul maxilarului pentru a susține noul dinte artificial.

Medicul nostru specializat în implantologie îți va spune dacă implanturile sunt o opțiune bună pentru a face față pierderii dinților, după evaluarea minuțioasă a dinților tăi și a maxilarului tău.

Ca regulă generală, implanturile sunt o opțiune bună, atâta timp cât:

  • ai o stare bună de sănătate generală, gingiile sunt sănătoase
  • osul maxilarului este suficient de puternic pentru a accepta un implant dentar. Chiar dacă osul maxilarului dvs. este slab, micșorat sau slab dezvoltat, adiția osoasă ar putea fi o soluție disponibilă.

Dacă îți lipsesc unul sau mai mulți dinți, ai nevoie de implanturi dentare

Pierderea unui dinte sau mai mult îți afectează aspectul, capacitatea de a te bucura de mâncare, pronunția și vorbirea, încrederea și stima de sine. Îți poate afecta și sănătatea. Dinții rămași pot migra în os pentru a umple golurile nenaturale, lăsate de dinții lipsă. Acest lucru poate duce la lipsă nesănătoasă de aliniere a dinților și chiar la mai multe probleme de sănătate orală.

Un implant dentar înlocuiește dintele lipsă, în aceeași poziție ca originalul. Zâmbetul și maxilarul sunt readuse la starea lor originală de sănătate.

Dacă beneficiezi de o soluție temporară pentru lipsa dinților, ai nevoie de implanturi dentare

Protezele mobile sunt o opțiune temporară pentru tratarea dinților lipsă și sunt potrivite pentru mulți pacienți. Dar pacienții consideră că vorbirea și mesele sunt o provocare atunci când ai o proteză mobilă și aceasta poate fi o parte jenantă a unui stil de viață activ.

Dacă ești gata să treci la o soluție permanentă, pentru că ești frustrat de proteza ta mobilă, sau dacă pur și simplu îți dorești o soluție cu aspect foarte natural, te așteptăm pentru o consultație în cadrul clinicii Dr. Vlădău Studio din Brașov.

Dacă ai dinți grav deteriorați, ai nevoie de implanturi dentare

Dinții deteriorați sunt o sursă obișnuită de dureri puternice ale dinților și maxilarelor, care afectează plăcerea vieții și capacitatea de a mânca și de a savura mâncarea. În funcție de locația lor, aceste dureri  pot submina aspectul și încrederea ta în tine.

Implanturile dentare vor înlocui dinții deteriorați și nimeni nu îți va da seama că nu sunt dinții tăi naturali.

Dacă rădăcina ta dentară este grav afectată de o infecție, iar dintele este considerat nerecuperabil, ai nevoie de implant dentar

Dincolo de durere, dinții afectați de infecție pot provoca probleme grave de sănătate, necesitând extracție. Lipsa dintelui va fi apoi o problemă pe care implantul dentar o poate rezolva.

Cariile netratate sunt puncte de intrare pentru bacterii care pot provoca infecții grave, abcese și dureri puternice. Dacă suferi de infecție dentară, iar medicul dentist ți-a recomandat extracția, implantul dentar este o soluție permanentă.

Dacă ai dinți lipsă, iar fizionomia ta este modificată, ai nevoie de implant dentar

Dinții sunt doar un element – dar unul esențial – al structurii și anatomiei tale faciale.

Forma, aspectul, forța și funcția feței tale depind de întreaga structură anatomică, în cadrul căreia aceste elemente funcționează împreună eficient. Lipsa îndelungată a dinților îți va degrada structura feței, îmbătrânindu-te prematur, provocând schimbarea fizionomiei și un aspect „scufundat” în jurul maxilarului. Implanturile dentare îți pot restabili aspectul natural și pot preveni îmbătrânirea prematură a feței, cauzată de pierderea dinților.

Te confrunți cu oricare dintre aceste probleme? Dacă da, este timpul să iei în considerare implanturile dentare.

Fă pasul următor, contactând clinica Dr. Vlădău Studio, pentru o consultație. Implanturile dentare pot transforma aspectul zâmbetului tău, dar și întregul tău aspect fizionomic.