Tehnologia aparatelor dentare continuă să evolueze în fiecare an și, în timp, s-au transformat dramatic. Zilele aparatelor voluminoase și incomode au dispărut. Acestea au fost înlocuite cu aparate dentare mai mici și cu un aspect mult mai estetic.

Aparatele dentare de astăzi sunt mai discrete ca oricând, dar nici aceste îmbunătățiri uimitoare nu sunt întotdeauna suficiente pentru a convinge pacienții, care nu sunt interesați să piardă flexibilitatea unui zâmbet lipsit de aparat dentar.

Invisalign este răspunsul ortotodonției moderne pentru această problemă: o altă opțiune decât aparatul dentar clasic, cu brackeți.

Dacă ai aflat și tu despre aparatul dentar Invisalign, cu siguranță ai nevoie să știi adevărul despre acest tratament de îndreptare a dinților și nu zvonuri de pe internet.

îți prezentăm în cele ce urmează informații corecte și avizate pe această temă.

Ce este Invisalign

Aici, la clinica Dr. Vlădău Studio, suntem mândri să îți oferim terapia cu Invisalign, ca alternativă la aparatul dentar tradițional. Acest sistem inovator oferă pacienților aceleași rezultate frumoase ca aparatele dentare, dar fără a utiliza brackeți și fire.

Spre deosebire de aparatul dentar clasic, Invisalign există doar de vreo douăzeci de ani. Din această cauză, mulți oameni știu puține despre Invisalign și ce poate face pentru zâmbetul lor.

Invisalign este un aparat dentar mobil. Gutiere similare aparatului dentar Invisalign există de zeci de ani, utilizate anterior ca elemente de contenție post-tratament.

Dar Invisalign folosește un software și o tehnologie unică pentru a îndrepta dinții strâmbi și nealiniați, în etape, utilizând o serie de aliniatori personalizați. La sfârșitul fiecărei etape, vei înlocui aliniatorii curenți cu următoarea pereche de aliniatori din serie, pentru a ține pasul cu mișcarea dinților.

Acest lucru se va întâmpla de obicei la fiecare două până la patru săptămâni, dar intervalul de timp exact va depinde de planul tău de tratament.

Invisalign a fost inițial utilizat numai pentru probleme de aliniere simplă sau aglomerări foarte ușoare, dar odată ce medicii ortodonți au realizat ce potențial are, aliniatorii au evoluat pentru a mișca dinții mai eficient în cazurile ușoare până la moderate.

Tratamentul cu Invisalign durează mai mult decât cel clasic?

Orice tratament ortodontic necesită angajamentul pacientului de a coopera. În timpul tratamentului cu Invisalign, respectarea instrucțiunilor este chiar mai importantă decât la alte tratamente.

Acest lucru se datorează faptului că aliniatorii sunt aparate ortodontice mobile. Aparatele dentare tradiționale sunt atașate de dinți, dar aliniatorii Invisalign sunt detașabili, iar acest lucru îți aduce enorme beneficii, dar te face responsabil pentru succesul sau eșecul tratamentului, prin purtarea lor timp de 20-22 de ore pe zi necesare pe parcursul întregului tratament. Dacă neglijezi să îi porți corect, nu vei vedea curând rezultatele dorite, căci va fi necesară o perioadă de tratament mai lungă.

Fiecare caz este diferit și fiecare pacient va răspunde în mod unic la tratament, cu toate acestea, în general, majoritatea oamenilor vor purta aliniatorii Invisalign timp de 9-15 luni, cu 18-30 aliniatori utilizați de obicei pe tot parcursul tratamentului. Acest lucru este puțin mai rapid decât timpul mediu de tratament cu aparat dentar.

Invisalign este recomandat pentru oricine?

Invisalign funcționează cel mai bine corectând problemele ortodontice ușoare până la moderate. Cazurile complexe sau severe pot necesita un control al dinților mai precis decât poate realiza un aliniator detașabil. În cadrul consultației cu medicul nostru ortodont, acesta va putea stabili dacă Invisalign este potrivit pentru tine sau dacă ar realiza mai bine obiectivele tale un tratament mai tradițional.

În multe cazuri, pacienții pot alege între aparate dentare și aliniatori Invisalign!

Găsește-ți zâmbetul perfect la clinica Dr.Vlădău Studio!

Fiind cea mai populară alternativă la aparatul dentar tradițional, inovatorul sistem de aliniere Invisalign continuă să schimbe modul în care oamenii văd tratamentul ortodontic.

Pentru a afla exact despre lucrurile incredibile pe care Invisalign și medicii noștri ortodonți le pot face pentru zâmbetul tău, contactează-ne astăzi pentru a programa o consultație!