Mulți oameni se întreabă de ce s-ar deranja cineva să-și îndrepte dinții. La urma urmei, dacă dinții tăi au o stare generală de sănătate bună, ar trebui să fie totul în regulă, nu? Îndreptarea dinților ar putea să nu pară o prioritate.

Dar lucrurile nu stau așa. Atunci când dinții nu sunt aliniați corect, poți experimenta complicații ale sănătății orale și implicații sociale care nu te-ar fi afectat dacă ai fi avut dinții corect aliniați.

Care sunt beneficiile unui zâmbet impecabil?

Există o legătură puternică între zâmbetul tău și calitatea vieții. Îmbunătățirile în aspectul zâmbetului pot îmbunătăți dramatic încrederea și imaginea de sine.

Alinierea corectă a dinților joacă un rol important în aspectul zâmbetului. Nu toată lumea este binecuvântată cu un zâmbet armonios, dar prin tratamentele moderne de îndreptare a dinților este posibil să se corecteze poziția și orientarea dinților.

Pentru aparat dentar Brașov, te așteptăm în clinica Dr. Vlădău Studio, într-un sediu ultra-modern, unde specialiștii noștri îți vor transforma zâmbetul!

 Este necesar sa ai dinți perfecți?

Aparat dentar

Există o mulțime de avantaje în a avea dinți drepți, cum ar fi îmbunătățirea încrederii în sine și o mușcătură corectă, ce determină o mai bună capacitate de mestecat și distribuirea uniformă a forțelor masticatorii.

Dinții cu anomalii de aliniere te pot face să arăți mai puțin atrăgător și pot determina probleme psihologice  pentru copii și adolescenți. Persoanele cu un zâmbet imperfect deseori ezită să zâmbească, iar un zâmbet încrezător este foarte important pentru o primă impresie. Dinții strâmbi pot avea chiar un impact negativ asupra carierei și succesului în relații.

 

Avantajele îndreptării dinților

  • Prevenirea retragerii gingiilor.

Gingiile se pot retrage atunci când dinții sunt poziționați dincolo de conturul natural al maxilarului. Alinierea corectă a dinților îmbunătățește sănătatea gingiilor, căci atunci când dinții sunt poziționați corect, aceștia nu provoacă daune gingiilor.

  • Protecție împotriva uzurii și fracturilor.

Dacă mușcătura nu se realizează corect, se produce uzura dinților, care se manifesta prin tocire, ciobire, fracturare. O aliniere corectă a dinților reduce fricțiunea excesivă și protejează dinții împotriva deteriorării.

În mod natural, incisivii sunt proiectați pentru a mușca alimentele, iar molarii sunt creați pentru a mesteca alimentele. Acest aranjament permite dinților din față să protejeze dinții din spate de uzura excesivă. Capacitatea de mușcare a dinților este însă redusă, dacă nu se aliniază. Acest lucru reduce, de asemenea, capacitatea lor de a proteja molarii de abraziune.

  • Igiena dentară facilă și corectă.

Nu este ușor să igienizezi și să folosești ața dentară atunci când dinții sunt strâmbi. Indiferent cât de bine folosești periuța de dinți sau cât de mult încerci să folosești ața dentară, nu vei putea curăța dinții în mod corespunzător. Îndreptarea dinților îți va ușura mult sarcina de curățare a dinților.

  • Eliminarea spațiilor interdentare prea mari sau înghesuirilor dentare.

Chiar dacă ai unul sau doi dinți nealiniați, vei observa existența unui spațiu mare între dinți, sau, dimpotrivă, a înghesuirii dinților. Mâncarea se blochează adesea între dinți și favorizează apariția de carii.

  • Îmbunătățirea stimei de sine și a încrederii

Aparat dentar

Așa cum este important să ai grijă de sănătatea ta fizică, este la fel de important să fii atent la sănătatea ta mentală. Este un fapt dovedit că un zâmbet mai frumos îți sporește încrederea în tine și te încurajează să zâmbești mai des, dar în cele din urmă este vorba despre faptul că te simți bine în propria piele.

Te gândești la aparat dentar Brașov?

Dinții drepți au puterea de a-ți schimba viața, uneori în moduri neașteptate. Unii pacienți, în special adulții mai în vârstă, ezită să-și îndrepte zâmbetul – ideea de aparat dentar îi face pe oameni să se devină conștienți de propriile neajunsuri.

Cu o vastă de experiență în înfrumusețarea zâmbetelor, medicul nostru specialist ortodont de la clinica Dr. Vlădău Studio te poate ajuta cu orice problemă de aliniere a dinților.

Indiferent dacă îți dorești un zâmbet mai drept sau dacă crezi că este posibil să ai nevoie de tratamente mai extinse, suntem fericiți să te ajutăm.

Programează-te astăzi la clinica Dr. Vlădău Studio, pentru aparat dentar Brașov. Zâmbește vieții cu încredere, zi de zi!

 

Clinica Stomatologica Vladau Studio