Invisalign® permite ortodonția practic invizibilă. Invisalign® îți va îndrepta dinții fără fire și suporturi, utilizând o serie de aparate dentare personalizate, detașabile, numite aliniatori.

Un aparat dentar invizibil este practic nedetectabil, ceea ce înseamnă că aproape nimeni nu va ști că vă îndreptați dinții și va elimina anxietatea pe care unii pacienți o simt atunci când poartă aparat dentar tradițional.

Acest sistem ia forma unor gutieretransparente, mici, confortabile, practic invizibile, care îți vor deplasa treptat dinții în poziția corectă, permițându-ți în același timp să continui cu restul vieții tale.

Cuvintele cheie care trebuie luate în considerare sunt confortul și confortul. Fiind ușori și transparenți, aliniatorii sunt ușor de purtat, de îndepărtat și își merită cu adevărat renumele de aparat dentar invizibil, căci nici chiar cineva care stă foarte aproape de tine nu va observa prezența lor, dacă nu alegi să le spui acest lucru.

În ceea ce privește confortul, acestea pot fi eliminate pentru a facilita mâncarea și băutura, ceea ce înseamnă că nu vor interfera nici cu munca ta, nici cu viața ta socială.

Ce alte beneficii oferă Invisalign în afară de estetică?

Aparat dentar invizibil

Sistemul Invisalign® oferă mai multe avantaje:

  • Poți îndepărta aliniatoarele, astfel încât să poți mânca și bea fără restricții dietetice.
  • Plasticul moale înseamnă că nu vei experimenta neplăcerea leziunilor țesuturilor moi din cavitatea bucală, inerente uneori, aparatelor dentare clasice.
  • Tehnologia de imagistică 3D iți va permite, înainte de a începe tratamentul, să vizualizezi fiecare etapă a planului, inclusiv modul în care vei arăta la sfârșitul tratamentului.
  • Aliniatoarele detașabile vă permit să continuați rutina obișnuită de igienă orală.
  • Elimină necesitatea consulturilor incomode, de reglare a aparatului, necesare pentru a strânge arcurile utilizate de aparatele dentare fixe.
  • Aliniatoarele perfect personalizate răspund nevoilor dumneavoastră unice.

Cum funcționează sistemul Invisalign?

Etapa inițială după consultația inițială implică utilizarea tehnologia 3D CAD/ CAM, mai precis a unui scanner intraoral, pentru a obține o amprentă digitală a danturii.

Laboratorul dentar va crea o serie de aliniatori personalizați, care mișcă treptat poziția dinților, pe o perioadă mai îndelungată.

Aparat dentar invizibil

Fiecare set de aliniatori se poartă aproximativ 1-2 săptămâni, timp de 20-22 de ore pe zi, înainte de a trece la următorul aliniator din serie. Progresul dinților va fi monitorizat de echipa Clinicii Dr. Vlădău Studio la fiecare 8-12 săptămâni.

Odată ce tratamentul este finalizat, pentru că dinții tind să revină în locurile cunoscute, pentru a vă asigura că dinții nu se vor schimba treptat din loc, după acest aparat dentar invizibil, va trebui să purtați un aparat de contenție, pentru o anumită perioadă.

Cât de confortabili sunt aliniatorii?

La fel ca în cazul oricărui aparat ortodontic, este posibil să vă confruntați cu un disconfort minor, adesea descris ca presiune, atunci când schimbați aliniatorul. Acest lucru se datorează faptului că fiecare aliniator este făcut pentru a vă muta dinții spre poziția ideală.

Acest disconfort dispare rapid.

Copilul meu poate avea Invisalign?

Aparat dentar invizibil

Invisalign poate fi utilizat pentru copii și adolescenți pentru a-și îndrepta dinții fără aparate metalice. Aliniatorii sunt practic invizibili și detașabili, ceea ce înseamnă că adolescenții își pot îndrepta dinții fără ca nimeni să știe. Un adevărat aparat dentar invizibil.

Adolescenții pot să mănânce și să bea orice vor, să își perieze dinții normal și să folosească ața dentară în mod normal pentru a menține gingiile și dinții sănătoși.

Sistemul funcționează exact în același mod ca și Invisalign standard, dar aliniatoriii au caracteristici speciale pentru a permite erupția caninilor, premolarilor și molarilor la adolescenții în creștere. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a îmbunătăți poziționarea maxilarului.

Poți și tu să îți îndrepți dinții fără să observe nimeni și fără disconfortul unui aparat dentar fix. Te așteptăm în Brașov, la clinica Dr. Vlădău Studio pentru un consult ortodontic, cu cei mai buni specialiști ortodonți și cea mai avansată tehnologie digitală.