O mare parte dintre adulții cu probleme de aliniere dentară fie nu au beneficiat de aparat dentar când erau copii, fie nu și-au finalizat tratamentul început anterior.

S-ar putea să te întrebi: „Pot efectua un tratament cu aparat dentar peste 30 – 40 de ani?”

Categoric poți și mulți oameni și-au transformat zâmbetul la vârstă adultă!

Aparat dentar pentru adulți Brașov

Poți vedea multiple exemple printre vedetele care au apariții publice purtând aparate dentare. Se pare că este aproape la modă ca artiștii să beneficieze de tratamente ortodontice. Devine obișnuit să vezi oameni din multe profesii care își corectează zâmbetele.

Aparatele dentare pentru adulți au devenit în timp foarte populare, astfel încât din ce în ce mai mulți pacienți de peste 30 de ani și mai mult iau în considerare investiția.

Unii pacienți reiau tratamentul ortodontic început și neterminat în copilărie, în timp ce alții încep de la zero pentru a-și transforma aspectul și a alinia dinții.

Atunci când zâmbetul tău nu este ceea ce îți dorești, trebuie să iei măsuri, pentru a nu îți abține sau ascunde zâmbetul.

Pentru sănătatea ta, la orice vârstă

Ca adult, este posibil să te fi obișnuit cu dinții tăi așa cum sunt și să nu îți dai seama ce disconfort îți creează  anomaliile dentare și cum îți afectează sănătatea dinților. Atunci când ocluzia este normală și tu mesteci eficient, este mai bine pentru maxilar, dinți și digestie.

Pentru cei care au avut aparate dentare în copilărie, este bine să știe că progresele constante ale tehnologiei în domeniul ortodonției înseamnă îmbunătățiri continue ale eficienței tratamentului și confortului pacientului pe durata acestuia.

În plus, ca adult, poți face alegeri cu privire la metodele utilizate, obținând rezultatele dorite, într-un mod care te avantajează din toate punctele de vedere.

Îndreptarea dinților cu aparat dentar estetic/ invizibil

În prezent ai posibilitatea de a alege între diferite tipuri de tratament, inclusiv oțel inoxidabil standard, ceramică, safir, gutiere detașabile din plastic transparent sau aparate dentare de tip lingual care se atașează pe spatele dinților.

Aparatele de tip lingual se atașează la partea din spate a dinților, iar aparatele „invizibile” sunt adesea detașabile pentru curățare și în timpul periajului, folosirii aței dentare și mâncării.

Tratamentul ca adult durează, în medie, de la 18 luni până la trei ani.

Nu este prea târziu să îți transformi zâmbetul!

Există o mare varietate de probleme de sănătate care pot fi evitate prin tratamentul ortodontic, unele surprinzătoare: durerile de cap, durerile de urechi și problemele de vorbire pot apărea ca și consecință a problemelor de ocluzie și aliniere dentară.

Cu cât începi tratamentul ortodontic mai curând, cu atât poți trece mai repede de la „Pot obține aparate dentare în anii 30 de ani?” la „De ce nu am făcut asta mai devreme?”.

Te așteptăm în clinica noastră din Brașov, pentru tratamente ortodontice performante, eficiente, rapide, realizate prin aparate dentare fixe estetice, invizibile, sau mobile, ce îți conferă confort maxim.