Una dintre metodele de top pentru înlocuirea zâmbetelor din lumea modernă este intervenția de implantare dentară. Această procedură chirurgicală oferă rezultate fantastice, care sunt mai confortabile pentru purtător și mai durabile decât celelalte metode.

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar înlocuiește rădăcina unui dinte pierdut, prin integrarea sa în organism, în osul maxilar. Ulterior, acesta este protezat, rezultatul fiind o coroană foarte estetică, susținută stabil de către o rădăcină dentară artificială, deosebit de durabilă.

Implanturile dentare sunt de obicei realizate din titan, dar pot fi și ceramice sau din zirconiu și oferă un suport excelent pentru restaurările dentare, inclusiv punți dentare, proteze și coroane dentare.

Un dinte susținut pe implant este format din 3 segmente: implantul dentar, bontul protetic și coroana dentară artificială. Dintre toate cele 3, doar coroana este vizibilă. Bontul are ca funcționalitate conectarea coroanei la implant.

Alegerea celui mai bun sistem de implant dentar

implant dentar

De ce ar trebui să conteze ce sistem de implant dentar este utilizat?

Există mai multe mărci de implanturi dentare și multe alte modele. Calitatea implantului poate dicta cât de bine se integrează un implant în maxilar și longevitatea implantului.

Deoarece nu toate implanturile dentare sunt la fel, este esențial să cunoaștem unele elemente cheie ale calității implanturilor.

Atunci când vrei cele mai bune implanturi dentare, trebuie să găsești sistemul de implanturi dentare potrivit pentru tine, având în vedere preferința medicului stomatolog implantolog/chirurg.

Cu alte cuvinte, cele mai bune implanturi dentare sunt acele implanturi de calitate foarte bună, utilizate cu succes de stomatologul tău în timp, care se potrivesc cel mai bine cazului tău.

Înainte de intervenție, trebuie să discuți cu medicul tău despre implanturile care vor fi inserate și de ce le preferă pe cele pe care le oferă în cabinet față de altele de pe piață. Acest lucru te poate ajuta să te simți mai confortabil privind tratamentul, precum și privind rezultatele la care te poți aștepta.

Există peste 35 de companii pe piața implanturilor dentare. Pentru o industrie care generează mai mult de un miliard de dolari SUA, este încă considerată o piață extrem de competitivă.

Nobel Biocare

implant dentar

Cunoscute pentru a fi alegerea numărul unu pentru implanturile dentare, Nobel Biocare a fost fondată în 2002. Ele produc o gamă largă de sisteme dentare, proteze și biomateriale utilizate pentru restaurarea zâmbetului. Ei au deținut în 2018 poziția de alegere de top pentru implanturi dentare, bonturi protetice și seturi de instrumente pentru implanturi dentare.

În prezent, nu se poate vorbi de cele mai bune implanturi dentare fără menționa numele Nobel.  Această companie prestigioasă a dus cercetarea în domeniul implantologiei pe noi culmi și a restaurat milioane de zâmbete în toată lumea.

În 2019, au făcut progrese cu sistemul lor Nobel Biocare N1, care prezintă o metodă de pregătire a locului inserării, pentru a reduce complexitatea instalării implantului în timp ce eficientizează fluxul de lucru.

Nobel Biocare creează tehnologii inovatoare de implanturi dentare, ce oferă pacienților soluții confortabile și de lungă durată pentru înlocuirea dinților.

Straumann

implant dentar

Implanturile Straumann au o rezistență standard excepțională, demonstrată pe termen lung, pentru invazivitate redusă. Compania cu istorie în domeniu oferă suprafețe inovatoare pentru implanturi inovatoare, precum și lucrări estetice fără metal.

Implantul Roxolid®, marca Straumann este fabricat dintr-un aliaj de performanță ridicată, compus din 15% zirconiu și 85% titan, proiectat specific de Straumann pentru rezistență mecanică superioară față de titan.

Acest tip de implant conservă osul și necesită proceduri de adiție osoasă mai puțin invazive, conducând la o vindecare mai rapidă și disconfort post-operator redus..

Proprietățile excelente de osteointegrare ale implanturilor Roxolid® în combinație cu suprafața SLActive®9, 10 duc la o complexitate redusă a tratamentului.

Dentium

implant dentar

Implanturile Dentium îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate impuse în domeniu, fiind prezente în peste 70 de țări, în  plan mondial.

Implanturile dentare Dentium sunt de neegalat în ceea ce privește designul și funcția lor, dezvoltate pentru o osteointegrare superioară și un succes clinic neclintit.

Implanturile permit implantarea imediată, cu un o reacție de osteointegrare excelentă.

Implanturile dentare sunt una dintre cele mai bune soluții pentru pacienții care doresc să-și îmbunătățească aspectul zâmbetului și funcționalitatea danturii, prin înlocuirea dinților lipsă. Cu toate acestea, nu toate implanturile dentare sunt la fel și nu toate sunt realizate din aceleași materiale. Deși utilizarea unui implant de calitate este crucială pentru rezistența și estetica pe termen lung, alegerea medicului care inserează implantul este la fel de importantă.

Atunci când iei în considerare un implant dentar, Clinica Dr. Vlădău Studio din Brașov se mândrește cu faptul că este cea mai importantă alegere din zonă. Echipa noastră folosește implanturi de calitate, certificate și recunoscute în plan mondial, care oferă rezultatele excepționale pe care le merită pacienții noștri.

Dacă ești interesat de cele mai bune implanturi dentare pentru a-ți restaura zâmbetul, te invităm să ne contactezi și să te programezi pentru o consultație!

Clinica Stomatologica Vladau Studio