Auzi tot mai des despre implanturi dentare, vezi diverse oferte ale diverselor clinici stomatologice și te gândești poate de unde diferențele de preț. Sau, pur și simplu, te gândești cum se fac prețurile pentru procedura de înlocuire a dintelui prin implant dentar.

Înlocuirea dintelui prin implant dentar are două componente de bază:

  • Inserarea implantului dentar propriu-zis – înlocuirea în os a rădăcinii dintelui pierdut;
  • Montarea bontului protetic și ulterior a coroanei protetice – înlocuirea coroanei dintelui natural.

Cât costă un implant dentar?

Prețul unui implant dentar are două componente: costul materialelor și costul manoperei. Aceste costuri  variază substanțial în funcție de:

  • Calitatea implantului dentar, a bontului protetic și a coroanei protetice.

Calitatea implantului dentar este dictată de dorința de perfecțiune a clinicii și de standardul său de calitate. În Ca regulă generală, materialele utilizate pentru implanturi dentare performante sunt biocompatibile și stabile atât la fracturare, cât și la coroziune. Nu produc efecte toxice și alergice asupra țesuturilor și organelor umane. Dar totuși materialele utilizate au calități diferite, în funcție de producător, înregistrând rate diferite de succes al osteointegrării și de durabilitate. Acești factori influențează prețul, dar și succesul tratamentului.

Clinica Dr. Vădău Studio utilizează implanturi recunoscute în plan mondial pentru calitatea lor:

  • Straumann
  • Nobel
  • Dentium

implant dentar

Expertiza medicului stomatolog este esențială pentru a face alegerea ideală în privința implantului cel mai potrivit în situația respectivă. Arhitectura implantului trebuie să fie adecvată cazului respectiv.

  • Complexitatea intervenției – poate fi necesară adiția osoasă, sinus lift, tehnici de regenerare celulară;

Specialiștii clinicii noastre realizează intervenții chirurgicale complexe, ce asigură succesul tratamentului de implantologie. Cât costă un implant dentar variază în funcție de fiecare caz clinic în parte. Fiecare intervenție se adaugă la costul total al tratamentului de înlocuire a dintelui prin implant, dar rezultatele merită investiția. Cea mai bună investiție este investiția în tine.

  • Expertiza medicului specialist.

Clinica Stomatologica Vladau Studio

În clinica Dr. Vlădău Studio, tratamentele de implantologie orală sunt efectuate de către o echipă multidisciplinară, pentru succesul tratamentului, pentru rapiditatea, siguranța, eficiența maximă a procedurilor, dar și pentru vindecarea și recuperarea rapidă.

Atunci când tratamentul de implantologie este realizat de către o echipă specializată, formată din medicul de stomatologie generală, specialistul în chirurgie dentară și medicul stomatolog specialist în protetică dentară,  prețul tratamentului va fi corespunzător mai mare. Cât costă un implant dentar variază în funcție de cazul clinic

De ce medic stomatolog specialist în chirurgie dentară? Pentru că deseori sunt necesare proceduri chirurgicale avansate, precum adiție osoasă, sinus lift și tehnici de regenerare celulară. Dacă te gândești cât costă un implant dentar, ca să evaluezi situația corect trebuie să iei în calcul și expertiza medicului tău.

Specialiștii în chirurgia orală au o cunoaștere mai detaliată, pot oferi o varietate de opțiuni de tratament care să corespundă cerințelor și sunt extrem de experimentați în rezolvarea problemelor care pot apărea în timpul unei proceduri chirurgicale.

  • Echipamentele medicale și radiologice utilizate în procesul de tratament.

rediologie implant dentar

Diagnosticarea corectă este foarte importantă, iar radiologia joacă un rol esențial în acest sens.

Clinica este dotată cu aparatură de vârf în domeniul stomatologiei – tomograf CBCT, panoramic și intraoral. Tomograful Planmeca 3D MID de ultimă generație conferă o calitate excepțională a imaginii, pentru un diagnostic perfect, cu o doză radiații foarte redusă – sistem patentat ULD.

Toate investigațiile radiologice se realizează direct în incinta clinicilor noastre, nefiind necesară deplasarea pacienților în alte locații!

Ne mândrim și cu propriul laborator digital de tehnică dentară, aflat chiar în cadrul clinicii, ceea ce conduce la rezultate funcționale și estetice deosebite și rapide.

Planificarea digitală, simularea virtuală 3D a intervenției și ghidul chirurgical reprezintă garanții ale inserării implantului dentar exact în poziția ideală, minim-invaziv, rapid, cu garanția neafectării altor structuri anatomice.

Am dotat clinica cu cele mai moderne echipamente, am format o echipă de medici experimentați, din toate domeniile stomatologiei și utilizăm doar materiale de calitate, totul pentru tratamente de top!

Calitatea tratamentelor noastre ne-a adus pacienți fericiți și mii de zâmbete devenite realitate!

implant dentar