Te interesează un implant dentar în Brașov?

Implanturile dentare pot fi una dintre cele mai bune modalități de a înlocui dinții lipsă. Tratamentul de implantologie oferă o restaurare cu aspect natural, care poate dura cu ușurință peste 10 ani.

Te gândești să beneficiezi de un tratament de implantologie și este posibil să fi auzit câteva zvonuri despre acest tratament. În acest articol, echipa de la clinica Dr. Vlădău Studio din Brașov va aborda cele mai comune mituri despre implanturile dentare!

Chirurgia implanturilor dentare este deosebit de invazivă și dureroasă

implant dentar

Acesta este cu siguranță cel mai comun mit. Chiar dacă implanturile dentare necesită o intervenție chirurgicală orală, tehnicile moderne i-au conferit calitatea de a fi minim invazivă. Noile anestezice performante fac ca intervenția de implantologie să fie complet nedureroasă, toți pacienții cu implant dentar fiind tratați sub anestezie locală.

Este nevoie de aproximativ o oră pentru a insera implantul dentar, iar majoritatea pacienților ajung la o recuperare completă în doar câteva zile.

Vindecarea în urma inserării de implanturi durează foarte mult

Implanturile dentare necesită un proces de vindecare, dar acesta nu este nerezonabil de lung. Titanul implantului trebuie să fuzioneze cu osul maxilar, proces care poate dura între 3 și 6 luni, în funcție de pacient. Cu toate acestea, în mod obișnuit nu există disconfort în timpul procesului de vindecare, iar viața de zi cu zi nu va fi afectată.

Implanturile dentare nu-și merită prețul

Implanturile dentare nu sunt ieftine, mai ales în comparație cu protezele dentare sau punțile dentare, dar merită cu siguranță costul, pentru că sunt singura opțiune de înlocuire a rădăcinii unui dinte pierdut.

Alternativa unui implant dentar este puntea dentară, care presupune șlefuirea a doi dinți sănătoși, care vor fi afectați în timp, căci vor suporta forțele masticatorii aferente dintelui lipsă. În cazul punții dentare, masticația nu se va mai simți la fel ca atunci când exista dintele natural.

Implantul oferă o senzație naturală și reface funcția masticatorie pe deplin.

implant dentar

Redarea trăsăturilor tinerești este efectul stimulării menținerii calității și cantității țesutului osos. Astfel, aspectul supt al feței este rotunjit, în urma inserării implanturilor dentare.

Implantul dentar necesită îngrijire specială

Implantul dentar necesită de fapt mai puțină îngrijire decât o proteză sau o punte dentară.

Necesită doar profilaxia orală normală pentru oricine: periajul zilnic normal, de două ori pe zi, folosirea aței dentare cel puțin o dată pe zi și consulturile stomatologice regulate pentru examinarea și curățarea regulată a dinților o dată la 6 luni.

 Implantul dentar nu arată ca dinții naturali

Un dinte implantat arată complet natural. Implantul ține locul rădăcinii, în os, iar coroana imită perfect ca și culoare, formă și translucență, dintele natural.

implant dentar

Medicul va stabili nuanța coroanei în acord cu dinții existenți și o va modela pentru a se potrivi perfect cu dinții din jur.

Există, totuși, un mic adevăr de acest mit. Implanturile de porțelan sunt foarte rezistente la colorare. Dacă restul dinților naturali se colorează după ce implantul este plasat, dintele implantat poate părea mai alb decât dinții din jur, dar acest fapt vă stimulează doar pentru a menține dinții albi și curați în permanență.

Gata pentru un implant dentar? Contactează-ne astăzi!

Tratamentul de implantologie este un tratament dentar restaurator foarte sigur, fiabil și convenabil și suntem bucuroși să oferim pacienților și potențialilor pacienți informații despre acest tratament.

Deci, dacă dorești să îți schimbați zâmbetul, da atenție miturilor, nu te lăsa dezinformat și vino în clinica noastră din Brașov, Dr. Vlădău Studio, și vei obține informații detaliate, corecte, din sursă sigură.

Ne-ar face plăcere să te vedem și să aflăm împreună dacă un implant dentar este cel mai bun mod de a-ți înfrumuseța zâmbetul și reda funcționalitatea danturii.

Contactează-ne acum pentru o programare.

Clinica Stomatologica Vladau Studio