Unii dintre noi am auzit deja în cabinetul stomatologului acea frază temută: „Ai nevoie de o coroană dentară”. O soluție eficientă pentru refacerea unui dinte atunci când o obturație nu este suficientă, coroanele sunt, de asemenea, invazive și costisitoare.

Cu toate acestea, cu noi tehnici și tehnologii disponibile, medicii stomatologi de top din profesie sunt capabili să folosească metode mai conservatoare înainte de a lua în considerare o coroană. Dacă doriți să reparați un dinte și să evitați coroanele, citiți mai departe pentru a afla ce trebuie să știți.

Ce este o coroană dentară?

O coroană este o restaurare protetică, ce se plasează peste un dinte șlefuit. Coroana reface structura, funcția masticatorie și estetica dintelui original.

Dentiștii folosesc coroane în următoarele situații:

 • dintele original este crăpat, ciobit sau rupt;
 • este necesară o obturație prea masivă pentru ca dintele să o poată susține;
 • dintele este foarte degradat sau foarte uzat;
 • dintele este extrem de pătat sau înnegrit;
 • dintele are o problemă minoră de aliniere dentară;
 • pentru a proteza un implant dentar;
 • pentru a forma o punte dentară.

Care este procedura?

coroană dentară

Ca să se poată aplica o coroană dentară, medicul stomatolog trebuie să șlefuiască dintele intens, ceea ce implică de obicei devitalizarea unui dinte sănătos.

Protezarea prin coroană dentară, necesită două vizite: în timpul primei vizite, dentistul ia amprente și plasează o coroană temporară.

Ulterior, amprentele sunt trimise laboratorului unde este fabricată coroana. Când pacientul se întoarce pentru a doua vizită, medicul dentist instalează coroana permanentă. Tehnologiile digitale avansate sunt acum disponibile prin intermediul unor practici care permit realizarea de asemenea a coroanelor cu o singură vizită.

Clinica Dr. Vlădău Studio este susținută din punct de vedere tehnologic de Dr. Vlădău Dental Laborator. Acest laborator de tehnică dentară este dotat la standarde occidentale, utilizează tehnici de ultimă generație, folosite in toate țările dezvoltate din Europa și din lume și este la curent cu toate tendințele în domeniu.

Tehnologia dentară avansată din cadrul laboratorului nostru oferă dentiștilor foarte calificați și bine pregătiți din cadrul clinicii Dr. Vlădău Studio, modalități de a fructifica mai multe oportunități, înainte de a recurge la coroane dentare.

Medicii noștri sunt educați în spiritul medicinei preventive, non-invazive, nedureroase și moderne, cu rezultate înalt funcționale și estetice.

Ce poți face pentru a evita necesitatea coroanei dentare:

 • Alege o clinică dotată cu tehnologii moderne

Caută un dentist care este la curent cu inovațiile actuale în restaurările dentare. Tehnologiile avansate, dar și expertiza medicului îi conferă mai multă flexibilitate în refacerea dintelui și asigură un confort mai mare pentru pacient.

Clinica Stomatologica Vladau Studio

 • Nu te teme de soluția implantului dentar

Implantul dentar este soluția de bază pentru evitarea șlefuirii și acoperirii cu coroane dentare a doi dinți sănătoși pentru înlocuirea unui dinte lipsă.

Implantul presupune înlocuirea rădăcinii dentare lipsă cu un implant dentar, fără deteriorarea altor dinți.

 • Nu te feri să pui întrebări

Încearcă să afli care este poziția echipei cu privire la alegerea unei metode de tratament invaziv și cât de importantă este pentru membrii echipei menținerea intactă a dintelui natural.

Întreabă despre echipamente, criteriile pentru a decide când este necesară o coroană, educația continuă a echipei medicale și dezvoltarea profesională sau orice altceva care este relevant. La urma urmei, sunt dinții tăi.

 • Fă tot posibilul să previi deteriorarea dinților tăi

Evită alimentele dulci care se lipesc sau se blochează între dinți. Elimină obiceiurile precum spargerea în dinți a cuburilor de gheață și a bomboanele tari. Aceste obiceiuri perpetuate pot împinge un dinte slăbit și compromis peste margine.

În cele din urmă, cel mai bun lucru pentru dinți este îngrijirea preventivă: periază-ți dinții de cel puțin două ori pe zi, folosește ața dentară cel puțin o dată pe zi, folosește apa de gură și efectuează consulturi stomatologice de două ori pe an, în cadrul cărora să beneficiezi de igienizare profesională și detartraj, dacă este cazul.

 Despre echipa clinicii Dr. Vlădău Studio

Clinica Stomatologica Vladau Studio

Medicii noștri folosesc o abordare conservatoare a restaurării dinților și folosim tehnologii operaționale pentru toate procedurile de restaurare. Procedând astfel, putem să evităm aplicarea de coroane dentare și implicit șlefuirea dinților sănătoși.

Ne rezervăm plasarea coroanelor pentru situațiile în care sănătatea dinților din jur este pusă în pericol. Echipa noastră este specializată în utilizarea unei abordări non-invazive a stomatologiei, menținând confortul pacientului și integralitatea dinților naturali o prioritate.

Amânarea tratamentului sau alegerea unui tratament invaziv conduce la efecte ireversibile, deci dacă ai întrebări despre tratamentul restaurator sau dorești o consultație în cadrul clinicii Dr. Vlădău Studio, nu ezita să ne contactezi cât mai curând.