Majoritatea oamenilor se întreabă dacă au sau nu, cu adevărat, nevoie de implanturi dentare.

Implantul dentar este necesar dacă ai un dinte lipsă și nu ești dispus să îți sacrifici alți dinți sănătoși pentru a-l înlocui pe cel lipsă. Înlocuirea unui dinte pierdut este întotdeauna necesară, deoarece consecințele de a rămâne cu un gol în dantură ar putea fi dintre cele mai importante.

Când ai nevoie de implant dentar?

Implanturile dentare joacă un rol important în menținerea aspectului fizionomic tânăr și a funcției normale a dinților. Implanturile mențin toți dinții în poziția corectă, prevenind în același timp deteriorarea țesutului osos, prin susținerea vitalității maxilarului. Dacă un dinte pierdut nu este înlocuit, maxilarul în acel loc va începe să se resoarbă. Deteriorarea osului maxilarului apare deoarece stimulul și presiunea din procesul de masticație sunt ceea ce vă mențin maxilarul.

Ai nevoie și de implanturi dentare și pentru menținerea aspectului fizionomiei tale. Acestea te ajută să îți poți zâmbi fără griji, iar un zâmbet îmbunătățit crește încrederea și stima de sine. Vei putea să râzi și să zâmbești, să mănânci confortabil fără să te reții și să-ți îmbunătățești întreaga viață.

De ce aleg oamenii tratamentul cu implant dentar?

Oamenii aleg tratamente de implantologie din anumite motive importante.

  1. Pentru a proteja maxilarul

Maxilarul este partea în care dinții tăi își ancorează rădăcinile. Atunci când mesteci alimente, implanturile  stimulează țesutul osos, pentru a-i menține vitalitatea.

Când pierzi unul sau mai mulți dinți, osul maxilarului din zona edentată își pierde funcționalitatea. Țesuturile osoase și gingivale din zonă nu mai îndeplinesc nicio funcție, nu mai sunt practic active, așadar organismul nu mai consumă resurse pentru menținerea vitalității lor. Resorbția osoasă (deteriorarea osului maxilarului) va provoca condiții de sănătate mai severe.

  1. Pentru a împiedica mișcarea celorlalți dinți în poziții anormale

Dacă ai un dinte lipsă, ceilalți dinți pot fi afectați. Acest lucru se datorează faptului că dinții din jur se vor deplasa în mod natural pentru a umple golul din dantură. Acest lucru poate provoca mai multe probleme dentare, în timp. Dinții se vor înghesui, spațiile foarte înguste vor fi mai dificil de igienizat și acest fapt va favoriza acumularea de tartru dentar.

  1. Pentru a păstra aspectul fizionomic nemodificat

Poți supraviețui cu mai mulți dinți lipsă, dar nu înseamnă că îți va fi ușor. Deteriorarea maxilarului tău îți va afecta cu siguranță aspectul. Trăsăturile vor deveni afundate și vei părea mai bătrân decât ești. Inserarea de implanturi va menține maxilarul stimulat și te va face să arăți sănătos și tânăr.

Consecințele pe termen lung ale evitării implanturilor dentare

Dacă ai un dinte deteriorat, care nu mai poate fi salvat, acesta trebuie extras pentru a preveni deteriorarea dinților adiacenți. Aceeași regulă se aplică și dinților lipsă; dacă amâni mult timp înlocuirea dinților lipsă, te vei confrunta cu o serie de consecințe.

Resorbția osoasă începe la doar 6 luni de la extracția dentară. Aceasta se manifestă prin reducerea înălțimii și densității osului. Resorbția osoasă crește durata și costul tratamentului de implantologie, deoarece vei avea nevoie și de o procedură numită adiție osoasă.

Dacă ai un dinte lipsă, cu siguranță aceste întrebări îți trec prin minte: Am nevoie de un implant dentar? Ar trebui să apelez la implant dentar? Trebuie să știi că amânarea tratamentului cu implant dentar va duce la deteriorări suplimentare.

Este posibil să apară o problemă cu ocluzia, deoarece dinții tăi vor începe să se miște. Există, de asemenea, șansa de a avea dureri ale articulației temporomandibulare.

Când apelezi la implant dentar, este vital să conștientizezi faptul că investești factori importanți pentru calitatea vieții tale: aspect fizic, sănătate emoțională, succes în carieră și în sănătatea ta dentară. Majoritatea oamenilor sunt foarte preocupați de preț, dar amânarea tratamentului nu face decât să crească costurile finale.

Beneficiază și tu de implant dentar la Dr. Vlădău Studio!

Dacă intenționezi să apelezi la implanturi dentare în Brașov, contactează-ne cât mai curând. Echipa noastră medicală se dedică zi de zi asigurării de servicii de calitate fiecăruia dintre pacienții noștri.

Tot ce trebuie să faci este să ne vizitezi, astfel încât medicul dentist să poată stabili dacă este necesar implantul dentar. De asemenea, medicul dentist te va ajuta în alegerea celui mai bun plan de tratament.

Pentru o consultație privind implanturile dentare sau oricare alte metode de înlocuire a dinților, contactează-ne astăzi.

  Tel: 0268.474.701