Dinții necesită extracție, de obicei, fie din cauza degradării extinse, fie din cauza pierderii osoase rezultate din boala parodontală.

Deoarece aproape jumătate din populația adultă a planetei se confruntă cu boala parodontală, nu este surprinzător faptul că multora dintre noi le lipsește cel puțin un dinte.

Opțiunile de înlocuire a dinților lipsă au fost, în trecut, limitate la o proteză completă, parțială sau la o punte dentară. Deși aceste opțiuni sunt în continuare disponibile, implanturile dentare sunt, în majoritatea cazurilor, cea mai bună opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă. Implanturile dentare pot fi utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți și uneori sunt folosite pentru ancorarea unei proteze sau ca parte a unei punți dentare.

Iată cele mai importante 5 motive pentru care implanturile dentare sunt cea mai bună opțiune de înlocuire a dinților naturali!

Calitate de viață îmbunătățită

Majoritatea pacienților care au proteze dentare sunt rareori mulțumiți de ei. Este adesea foarte greu să te adaptezi atunci când ești obișnuit cu dinții tăi naturali.

După o extracție dentară, în timp, osul din zona respectivă se va resorbi. Acest lucru va face ca proteza dentară să nu se potrivească bine și de multe ori chiar să alunece. Pacienții vor folosi de obicei un adeziv zilnic pentru a remedia temporar această problemă de potrivire. Inserarea unui implant dentar este o opțiune protezare total stabilă, fixă și sigură.

Implanturile sunt concepute pentru a ajuta pacienții să vorbească și să mestece mâncarea în mod normal după pierderea dinților. Acestea mențin sănătatea și integritatea țesutului osos, prevenind colapsul feței cu dinții din jur. În general, plasarea implantului are mari beneficii pe termen lung.

Rezistență

implant dentar

Majoritatea restaurărilor, inclusiv a protezelor, nu sunt făcute să dureze pentru totdeauna. Pacienții care au proteze dentare vor avea nevoie de ajustări frecvente pe măsură ce țesutul osos se resoarbe. Punțile dentare pot dura 5-10 ani, dar un implant în sine poate dura mai mult de 15 ani. Dacă este inserat corect, succesul unui implant este aproape de 98%. Implanturile se utilizează de mult mai mult timp decât își dau seama majoritatea oamenilor, iar rata de supraviețuire după 30 de ani este de peste 90%.

Conservarea dinților sănătoși

După cum am discutat mai devreme, inserarea unui implant dentar menține integritatea și densitatea osoasă. Acest lucru generează un impact redus asupra dinților din jur. Dar nu la fel se poate spune despre punți sau proteze parțiale. Punțile folosesc 2 dinți sănătoși ca stâlpi, pentru a umple un spațiu lipsă. Dacă se întâmplă ceva cu oricare dintre acești doi dinți naturali, întreaga punte va fi compromisă.

Protezele parțiale folosesc dinții rămași pentru susținere, ceea ce poate provoca probleme gingivale și pune forță excesivă asupra dinților naturali.

Un implant se inserează fără a adăuga stres dinților naturali din jur.

Aspect natural

implant dentar aspect natural

Implanturile arată asemănător cu dinții naturali. Atunci când sunt inserate corect, dintele rezultat nu se distinge de ceilalți dinți naturali. Odată ce o coroană este plasată peste implant, dintele implantat va arăta natural pentru tine și pentru ceilalți și se va simți la fel de confortabil ca și unul dintre dinții tăi natural.

Fără carii

Deoarece implanturile sunt din titan sau zirconiu, acestea sunt rezistente la descompunere, iar coroana artificială nu este supusă procesului carios.

Dacă este îngrijit corespunzător, nu va trebui niciodată să îți faci griji cu privire la integritatea implantului tău dentar.

Menținerea obiceiurilor optime de îngrijire la domiciliu este o necesitate, deoarece țesutul osos și gingia din jurul implantului pot suferi de peri-implantită; gândește-te la aceasta ca la o boală parodontală a implantului.

Dacă ești interesat să înlocuiești dinții lipsă și să îți refaci zâmbetul, sună pentru programare în cadrul clinicii Dr. Vlădău Studio. Îți stăm la dispoziție cu tratamente moderne, tehnici digitale și implanturi ultra-performante, pentru un zâmbet sănătos și cu un aspect perfect natural!