Endodonția este departe de ceea ce însemna un tratament de canal în trecut: dureri, teamă, fobie de stomatolog. Anesteziile performante, noile tehnologii și medicii specialiști în endodonție au revoluționat această specializare axată pe minuțiozitate și precizie.

Dacă ai nevoie de tratamente complexe, clinica Dr. Vlădău Studio setează standardul pentru endodonție la microscop în Brașov.

Ce este endodonția și de ce este nevoie de microscop?

Endodonția tratează afecțiunile pulpei dentare. Această specializare a medicinei stomatologice salvează chiar și dinți care, în trecut erau considerați nerecuperabili.

Tratamentul endodontic este cunoscut sub numele de tratament de canal. Acesta necesită ca medicul să realizeze intervenția foarte precis, să se concentreze asupra detaliilor și să acorde toată atenția sa bunăstării pacientului. În acest scop, un medic specialist endodont își va folosi propriile abilități, instruirea și experiența pentru a aborda problemele canalului radicular. Dar același medic va ști, de asemenea, să folosească tehnologia modernă pentru a oferi îngrijiri excepționale.

Procedurile de tratament endodontic se desfășoară în spații întunecate și restrânse, care deseori sunt dificil de accesat, ceea ce face tratamentul și mai dificil.

Microscopul endodontic, un instrument complex și extrem de util, de care beneficiază deopotrivă dentiștii și pacienții, abordează o preocupare fundamentală în tratamentul canalului radicular: capacitatea de a vedea suficient de bine zona tratată.

Dacă te întrebi de ce este necesar microscopul dentar, în condițiile în care medicii efectuează tratamente de canal, trebuie să te gândești că, în trecut, tratamentele de canal aveau o rata de succes scăzută, pe termen lung. Recidivele în cazul tratamentelor efectuate în trecut, fără microscop, sunt des întâlnite.

Tratamentele endodontice moderne sunt o ușurare pentru pacienți, care se bucură de retratarea problemelor din trecut, de această dată cu maxime șanse de succes și eliminare a recidivelor.

Beneficii endodonție la microscop în Brașov

Tehnologia avansată a microscopului dentar asigură:

  • rata mult mai mare de succes a tratamentului;
  • confortul pacientului pe durata procedurilor;
  • rapiditatea tratamentului, mai puține ședințe de tratament;
  • precizie maximă a intervenției;
  • reducerea erorilor.

Înainte de introducerea microscopului operator, medicii endodonți erau nevoiți să se bazeze pe competența lor tactilă, pe imaginile mentale, pe radiografia pacientului și pe răbdarea nesfârșită. Tratamentele se desfășurau pe durata mai multor ședințe.

Datorită naturii complexe a tratamentului endodontic, practicienii au căutat întotdeauna modalități de a îmbunătăți vizibilitatea câmpului operator. Microscopul, cu capacitățile sale de mărire și iluminare, s-a dovedit a fi cea mai bună soluție.

Despre microscopul dentar

 

endodontie

Microscopul dentar există de ceva vreme. Acesta a fost utilizat încă din 1907, de către câțiva medici. Rezultatul a fost dramatic: pe măsură ce mai mulți medici endodonți foloseau microscopul, tratamentul canalului radicular a fost complet transformat.

Același impact l-a avut introducerea tehnologiei radiologice, în urmă cu mai bine de o sută de ani!

Microscopul a devenit acum un element integrant, indispensabil, al practicii endodontice și un factor cheie în procedurile de diagnostic și clinice, oferind rezultate mai bune în comparație cu tratamentul clasic.

Utilizarea unui microscop facilitează procesul general de tratament al canalului radicular, deoarece medicul are o imagine mai bună asupra situației. Prin mărirea imaginilor percepute de până la 25 de ori și iluminarea zonei, microscopul îmbunătățește diagnosticul și tratamentul și are ca rezultat o îngrijire superioară pentru pacienți.

O practică de endodonție modernă, progresivă, plasează microscopul dentar pe un plan similar cu echipamentele radiologice – pur și simplu nu se poate asigura cea mai bună îngrijire, în absența acestuia.

Pentru clinica Dr. Vlădău Studio, încorporarea tehnologiilor de vârf în activitatea noastră este o prioritate. Obiectivul este a oferi pacienților noștri cel mai bun tratament posibil, iar instrumentele de ultimă generație pe care le înțelegem și le aplicăm ne permit să oferim îngrijirea de calitate pe care o merită fiecare pacient în parte.

Fiecare membru al echipei Dr. Vlădău Studio este dedicat asigurării excelenței în îngrijirea pacientului și valorează relațiile de înaltă calitate cu medicii stomatologi și specialiștii de referință.

Datorită progreselor contemporane în endodonție, avem la dispoziție tehnologii inovatoare, pentru tratarea și salvarea dinților care au suferit leziuni ale țesuturilor moi din rădăcinile dintelui.

Atunci când vorbim de endodonție la microscop în Brașov, vorbim de clinica Dr. Vlădău Studio.

Clinica Dr. Vlădău Studio este aici pentru tine, cu tratamente endodontice nedureroase, efectuate cu maxim profesionalism, grijă, răbdare și precizie!