Dinții ciobiți sau deteriorați, petele profunde și spațiile prea mari dintre dinți pot schimba modul în care te simți zi de zi. Dacă încrederea în sine este afectată de aspectul dinților, fațetele dentare te pot ajuta.

Fațetele dentare acoperă dintele existent, pentru a ascunde problemele obișnuite cu o nouă față, mai albă și mai luminoasă. Poți și tu să beneficiezi de fațete dentare Brașov, în cadrul clinicii Dr. Vlădău Studio.

Cui sunt recomandate fațetele dentare

fatete dentare

S-ar putea ca fațetele dentare să fie soluția potrivită pentru tine, dacă:

  • Ai dinți ciobiți sau rupți
  • Dinții tăi sunt decolorați
  • Ai spații prea mari între dinți
  • Dinții tăi s-au uzat, datorită îmbătrânirii
  • Ai dinți tociți
  • Ai dinți aliniați greșit sau de formă neregulată.

Tipuri de fațete dentare Brașov

  • Fațetele din ceramică au un aspect foarte natural și sunt confecționațe în cele mai fine detalii pentru a arăta ca dinții tăi naturali, de către specialiști, prin intermediul tehnologiei digitale, chiar în clinica noastră.

Acestea sunt de obicei montate în două sau trei ședințe și necesită o anumită pregătire pentru dinții existenți. O cantitate mică de smalț existent trebuie îndepărtată pentru ca adezivul, special utilizat pentru fațete, să adere corect  la dinți.

  • Fațetele compozite, în schimb, pot fi aplicate într-o singură vizită. Straturile de rășină sunt aplicate direct pe dinte, mascând orice smalt deteriorat. Materialul este apoi sculptat la forma și dimensiunea corectă, pentru a arăta cat mai natural. Fațetele compozite sunt o opțiune bună dacă aveți dinți pătați sau ușor deteriorați, cum ar fi un dinte ciobit sau crăpat.

Din ce sunt fabricate fațetele dentare?

fatete dentare

Ceramica este un tip de sticlă, ceea ce înseamnă că această metodă de acoperire a dinților nu este la fel de susceptibilă la pete ca fațetele compozite, iar aspectul lor general este, de asemenea, mai strălucitor.

Fațetele compozite sunt fabricate dintr-o rășină colorată dentară (similar cu cea utilizată pentru obturații dentare) și sunt apropiate de plastic. Deoarece rășina este poroasă, este sensibilă la pete.

Cât rezistă fațetele dentare?

Fațetele dentare reprezintă o modalitate durabilă de a vă îmbunătăți zâmbetul. Durata de viață a fațetelor tale este conformă rutinei tale de îngrijire dentară, stilului tău de viață și tipului de material utilizat.

Fațetele din ceramică, îngrijite corespunzător, vor dura între 10-20 de ani, în timp ce fațetele compozite ar trebui să dureze între patru și opt ani.

O comunicare bună între tine și medicul dentist va favoriza o durată de viață cât mai lungă a fațetelor tale, precum și sănătatea dinților și gingiilor tale.

Cum poți beneficia de fațete dentare?

fatete dentare

Fațetele de porțelan sunt o procedură dentară ireversibilă, deci este important să discuți cu medicul tău dentist. Specialiștii clinicii Dr. Vlădău Studio vor discuta cu tine, în mod transparent, toate opțiunile disponibile și îți vor examina cu atenție dinții și gingiile. În cadrul clinicii noastre poți beneficia de tratamente cu fațete dentare Brașov, ce cea mai înaltă calitate.

Dacă dorești fațete de porțelan, această procedură va dura de obicei două întâlniri, deoarece fațetele sunt create după specificațiile tale unice, prin tehnologii avansate, iar apoi minuțios finisate.

La prima vizită, medicul dentist va efectua un periaj profesional sau, la nevoie, un detartraj, pentru ca dinții să își dezvăluie nuanța naturală, fiind perfect curați și va nota nuanța corectă pentru fațetele tale, în funcție de nuanța dinților tăi naturali.

O cantitate mică de smalț este îndepărtată în această etapă, pentru o bună adeziune a fațetelor la dinții naturali.

O scanare digitală a dinților tăi este apoi efectuată și, până când sunt gata fațetele, sunt montate fațete temporare.

La o a doua întâlnire, după ce fațetele ceramice personalizate sunt gata, acestea se vor monta  permanent. Dinții sunt curățați și lustruiți, iar noile fațete din porțelan sunt montate cu un adeziv special care necesită fotopolimerizare timp de cel puțin 60 de secunde. După aceasta, orice material în exces este îndepărtat și fațetele sunt lustruite pentru a asigura un finisaj perfect, natural.

Deoarece fațetele compozite sunt turnate direct pe dinți, acestea pot fi aplicate într-o singură vizită, astfel încât să poți pleca cu un zâmbet nou în aceeași zi. După ce au fost pregătiți dinții, se aplică o rășină și se mulează pe dinți. Poți avea încredere că specialiștii Dr. Vlădău Studio sunt extrem de calificați în arta sculptării rășinii, pentru a arăta cât mai natural posibil.

Fațete dentare Brașov? Te așteptăm la Dr. Vlădău Studio, pentru noul tău zâmbet !