Ați auzit de fațete dentare, probabil chiar cunoașteți câțiva oameni care au fațete. Dar cu siguranță ai întrebări despre ce sunt exact, cât de sigure sunt pentru dinți și dacă sunt o idee bună pentru tine.

Ar trebui să iei în considerare fațetele dentare, sau este suficientă albirea dinților sau lipirea dentară cosmetică? Specialiștii clinicii Dr. Vlădău Studio te conduc prin elementele de bază, astfel încât să poți lua decizia potrivită pentru tine.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt piese protetice subțiri ca niște foițe, care sunt aplicate profesional de către un medic stomatolog pe suprafața exterioară (vizibilă) a dinților. Acestea sunt utilizate pentru a crea un zâmbet mai alb, mai luminos, precum și pentru a modifica estetic aspectul, forma, lungimea, culoarea dinților sau spațierea lor.

Fațetele sunt realizate în general, din ceramică. Fațetele dentare pot fi fabricate și dintr-un compozit de înaltă calitate. Fațetele ceramice sunt rezistente la pete și mai estetice.

Ce fel de imperfecțiuni dentare corectează fațetele?

fatete dentare

Fațetele dentare pot corecta o varietate de imperfecțiuni. Decolorare, dinți tociți, fracturați, cu probleme de aliniere, prea micuți, prea mari, cu o formă nearmonioasă. Fațetele de porțelan pot, de asemenea, corecta estetic diasteme – spații mari intre dinți.

Cum se efectuează procedura de fațetare dentară?

Fațetele de porțelan vor necesita, în general, aproximativ 2 vizite la medicul stomatolog.

Prima va fi consultația, unde tu și medicul veți stabili dacă fațetele reprezintă decizia potrivită în cazul tău. Dacă da, veți discuta, de asemenea, despre formă, culoare și alte preferințe estetice.

A doua vizită este momentul procesului de pregătire a dinților, prin diverse tehnici de șlefuire. Urmează momentul în care se vor aplica fațetele. Să aruncăm o privire mai atentă, pas cu pas, asupra întregului proces.

fatete dentare

Diagnosticarea situației tale dentare și proiectarea unui plan de tratament

În timpul consultației inițiale, tu și medicul tău veți discuta rezultatele pe care le căutați cu fațetele dentare. Medicul tău îți va examina dinții, îți va prezenta în detaliu procedurile pentru fațete și te va ajuta să înțelegi orice limitare. Este posibil să fie necesare radiografii dentare.

Fațete dentare estetice în clinica Dr. Vlădău Studio