Implanturile dentare sunt o alegere populară pentru persoanele care doresc să înlocuiască dinții pierduți. Există mai multe moduri în care o persoană poate rezolva problema lipsei dinților.

Poți trăi cu dinți lipsă, dar aceasta nu e chiar cea mai bună alegere, deoarece îți modifica aspectul fizic, echilibrul masticației și chiar calitatea vieții sociale.

O altă opțiune este utilizarea punților dentare. Acestea pot oferi un aspect mai bun pentru indivizi, dar există limitări în această alegere.

Implantul dentar este o alegere care devine foarte populară. Implanturile dentare reprezintă o procedură de restaurare cu rezultate excelente. Implanturile dentare au multe avantaje care le fac să fie o alegere bună. Există, de asemenea, unele dezavantaje importante de luat în considerare atunci când alegeți această procedură.

Având în vedere că 40% dintre adulții cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani au pierdut cel puțin un dinte, merită să ne uităm la avantajele și dezavantajele implanturilor dentare, pentru a lua o decizie bună.

Avantajele implanturilor dentare

Implant dentar

Aspect – Implanturile dentare vor oferi unei persoane cea mai naturală înlocuire a dinților care s-au pierdut. Se pot potrivi cu culoarea dinților naturali și nu au cârlige metalice care sunt folosite pentru a menține protezele la locul lor.

Împiedicarea deteriorării dinților vecini – Atunci când alegeți să nu înlocuiți un dinte pierdut, este posibil ca din cauza forțelor prea mari exercitate asupra celorlalți din jur, aceștia să se deterioreze, prin fracturare sau tocire. Implantul dentar elimină această problemă, reprezentând în fond, o rădăcină dentară artificială, foarte stabilă în os.

Longevitate – Implanturile dentare vor dura mai mult decât alte proceduri de restaurare. Există o rată de succes de 98% pentru implanturile dentare și chiar și după 10 ani, există o rată de succes de 95% pentru implanturi.

Rezistența la masticație – Implanturile dentare vor oferi unei persoane aceeași rezistență la masticație ca și dinții naturali. Nu vor provoca erodarea osului în timp. Protezele conferă unei persoane doar jumătate din rezistența la mușcătură a dinților naturali și își pierd puterea în timp.

Aspect estetic – Implantul dentar este menit să îți redea posibilitatea de a zâmbi larg, fără opreliști, pentru o viață socială de calitate și un psihic sănătos. Estetica coroanei pe implant este una deosebită, fixarea acesteia pe implantul inserat în os conducând la un aspect mult mai armonios.

Dezavantajele implanturilor dentare

Cost – Implanturile dentare pot fi o investiție, dar o investiție în sănătatea orală, psihică, generală și în aspectul fizionomic plăcut. Pe termen lung, implanturile au o viață lungă, cu condiția să fie îngrijite conform recomandărilor medicului care a efectuat tratamentul.

Chirurgie – Implanturile dentare se inserează printr-o procedură chirurgicală și orice intervenție chirurgicală prezintă un anumit risc.

Înlocuirea coroanei – Partea superioară sau cea vizibilă, a unui dinte artificial, se numește coroană dentară. Aceasta va trebui înlocuită după 10 sau 15 ani, deși implantul în sine va dura mai mult.

Calitate – Calitatea implanturilor poate varia în funcție de medicul stomatolog care o face. Este important să vă faceți timp pentru a găsi medicul dentist potrivit pentru implanturile dentare.

Clinica Dr. Vlădău Studio va asigură tratamente de implantologie avansată, cele mai performante implanturi și tehnologii moderne, care, îmbinate, asigură succesul implanturilor dentare marca Dr. Vlădău.

Clinica Stomatologica Vladau Studio