Implanturile dentare sunt soluția ideală pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă.

Fiecare implant mic de titan este o rădăcină artificială a unui dinte artificial, care devine în timp complet integrată în osul maxilarului. Acționând ca parte a organismului, implantul dentar constituie o fundație stabilă pentru una sau mai multe coroane, pentru o punte sau pentru o lucrare de tip proteză fixă, ce  înlocuiește toți dinții unei arcade.

În cadrul unui tratament cu implant dentar, ai un set puternic de beneficii.

Beneficii implant dentar Brașov

  • Estetică de top. Estetic, putem face ca implanturile dentare să arate ca dinții tăi naturali. Pot chiar să fie fixate în gingie la fel ca niște dinți naturali.
  • Evitarea devitalizării dinților sănătoși. Spre deosebire de punți sau proteze, implanturile dentare nu necesită sprijin din partea altor dinți.
  • Prevenirea pierderii osoase. Dacă ai implanturi dentare, este bine să știi ca acestea vor opri resorbția osoasă. Prin urmare, implanturile îți mențin structura fizionomică în stare bună.
  • Soluție fixă de protezare. Implanturile dentare sunt fixate în țesutul osos și, prin urmare, oferă un suport foarte stabil coroanei dentare pe care o sprijină.

Etapele tratamentului

Procedura pentru plasarea implanturilor dentare este una chirurgicală, minoră, pe care majoritatea pacienților o suportă sub un anestezic local. Cu toate acestea, procesul general implică mai multe etape.

Prima etapă

radiografie 3D implant dentar

Vom programa un consult pentru tine, în cadrul clinicii Dr. Vlădău Studio.

În cadrul consultului, specialistul nostru va efectua o evaluare amănunțită pentru a confirma că acesta este cel mai bun tratament pentru tine. Vom realiza fotografii intra și extraorale, dar și radiografii necesare pentru a evalua dacă ești un bun candidat pentru tratamentul de implant dentar Brașov.

Această etapă este deosebit de importantă, căci o evaluare corectă duce la rezultate optime. Multe tratamente cu implant dentar eșuează din cauză că sunt efectuate în condiții de risc, neevaluate inițial sau evaluate incorect.

Cerințele de bază pentru un tratament de implant dentar de succes sunt o stare generală bună de sănătate, o igienă orală bună și o calitate și un volum adecvat al țesutului osos.

Etapa a doua

Consultarea planului de tratament. În unele cazuri complexe, este posibil să ai nevoie de proceduri suplimentare, anterior intervenției de implantologie, cum ar fi adiția osoasă sau o intervenție de Sinus lift.

Etapa a treia

implant dentar

Inserarea implantului: Se realizează o cavitate la o adâncime prestabilită și apoi se introduce încet și ușor implantul în locul pregătit. Acesta va fi lăsat să se integreze în os sau poate fi folosit imediat pentru a susține o coroană dentară temporară.

Etapa a patra

Perioada de osteointegrare. În unele cazuri simple, implanturile dentare pot fi încărcate pentru a funcționa imediat. Cu toate acestea, în general este lăsată o perioadă de 3 luni sau mai mult pentru a permite implantului să se integreze complet în os înainte de încărcare, pentru o stabilitate optimă.

Etapa a cincea

Faza de restaurare. Odată osteointegrate, implanturile dentare vor fi descoperite și pot fi utilizate pentru a sprijini restaurarea necesară.

În cadrul laboratorului nostru de tehnică dentară, Dr. Vlădău Dental Labor, tehnicieni stomatologi extrem de calificați produc restaurări de cea mai bună calitate, frumoase, indiferent dacă este vorba de o coroană individuală pe implant, de o punte sau proteză dentară.

Oricând ai nevoie de un tratament cu implant dentar Brașov, clinica Dr. Vlădău Studio îți stă la dispoziție.

Programează-te pentru un consult. Noul tău zâmbet așteaptă să fie admirat.

 

Clinica Stomatologica Vladau Studio