Termenul „implanturi din aceeași zi” este rezultatul conceptului modern de restaurare imediată (în termen de 24 de ore).

Încărcarea imediată înseamnă că corpul implantului inserat va fi imediat restaurat (sau încărcat, așa cum spunem noi) cu o coroană dentară artificială. Implantul poate fi plasat fie în țesutul osos al unui spațiu dentar deja existent, fie în locul unei extracții recente, dacă aceasta a fost necesară.

Procedura de tratament variază de la pacient la pacient, în funcție de numărul de dinți lipsă, de calitatea și cantitatea osoasă, de sănătatea bucală și de starea generală a pacientului.

Beneficiind de expertiza unui dentist priceput, de un implant de calitate și de o sănătate orală adecvată a pacientului, acest tratament poate fi cea mai bună alegere pentru tine.

Implant dentar într-o zi care înlocuiește un singur dinte lipsă

Acest tratament este cel mai des utilizat pentru înlocuirea unui dinte din față lipsă. Această procedură are cea mai mare rată de succes în comparație cu alte tratamente cu implanturi în aceeași zi.

Pacienții cu dinți frontali lipsă preferă acest tratament în locul implanturilor tradiționale, astfel încât să nu fie nevoiți să aștepte 3-6 luni cu un dinte frontal lipsă până când implantul lor se vindecă.

Implant dentar într-o zi care înlocuiește 2 sau 3 dinți lipsă

Implantul unic poate servi, de asemenea, ca stâlp al unei punți dentare.

Două implanturi stâlp pot înlocui încă unul, doi sau trei dinți lipsă, în afara celor înlocuiți direct prin implant.

Puntea dentară este o metodă de compromis, între rezistență, stabilitate, durabilitate și costuri.

Stresul impus tuturor dinților înlocuiți este direcționat direct implanturi, ceea ce ar putea scădea durata de rezistență a implantului și implicit, a punții dentare, dar în principiu, este o varianță destul de stabilă.

Implant dentar într-o zi, pentru înlocuirea tuturor dinților lipsă

Înlocuirea dinților lipsă, în cazul unei edentații totale sau parțiale, prin implanturi separate pentru fiecare dinte, nu este utilizată în zilele noastre nici în procedura de implantare în aceeași zi, nici în procedura tradițională de implantologie, deoarece crește semnificativ costul tratamentului, fără mari beneficii.

Există o opțiune mai bună pentru a trata astfel de cazuri, prezentată în continuare.

Implanturi dentare All-on-4/6 într-o zi

În cadrul acestei proceduri de implantologie, întreaga lucrare protetică ce înlocuiește dentiția unei arcade, fie ea superioară sau inferioară, este plasată pe 4 implanturi.

Două implanturi dentare sunt plasate pe fiecare parte.

Tehnica aceasta este utilizată pe scară largă pentru cazurile de edentație completă.

Variația acestui lucru este reprezentată de implanturile all-on-6, unde trei implanturi sunt plasate pe fiecare dintre arcade. Tehnica All-on-6 este utilizată atunci când este necesar un suport suplimentar.

Cel mai important avantaj este acela că pacientul beneficiază de o dantură nouă în doar 24 de ore: extracții dentare, inserare de implanturi și protezare temporară.

Estetica lucrării protetice finale este una avansată, fiind incomparabilă cu protezele dentare mobile.

Un alt beneficiu este că adiția osoasă poate fi evitată. Acest fapt se datorează arhitecturii deosebite a implanturilor, care sunt proiectate pentru maximă stabilitate și siguranță. Un beneficiu conex este acela că pot beneficia de acest tratament și pacienții cu resorbție osoasă avansată.

De asemenea, numărul de implanturi este mai mic în comparație cu setul complet de implanturi dentare, ceea ce face ca procedura All-on-4 să fie rentabilă.

Clinica Dr. Vlădău Studio este aici pentru tine, cu unele dintre cele mai moderne tratamente de implantologie orală.

Refă-ți zâmbetul într-o zi !