Implanturile dentare nu sunt ieftine, mai ales în comparație cu protezele dentare sau punțile dentare, astfel încât este normal să te gândești dacă prețul unui implant dentar este justificat.

Implanturile își merită cu siguranță costul, pentru că sunt singura opțiune de înlocuire a rădăcinii unui dinte pierdut.

Când vorbim de înlocuirea unui dinte, pacienții se gândesc: “Dar ce de implant și nu o coroană pe pivot, așa cum se înlocuiau dinții în trecut? “ Această întrebare izvorăște dintr-o confuzie. Pivotul se poate monta doar într-o rădăcină existentă. Atunci când rădăcina a fost extrasă, nu poate fi montat un pivot.

Adevărul este că înainte de utilizarea implantului dentar, nu exista nicio modalitate de a înlocui complet un dinte pierdut, ca rădăcină și coroană.

Deși avem în prezent acces la acest tratament inovator, totuși, mulți pacienți stau pe gânduri, întrebându-se dacă implantul dentar merită.

Adevărul este că implantul dentar merită cu adevărat și nu o spunem doar noi, ci și pacienții noștri care au beneficiat de acest tratament! De cele mai multe ori, nu înțelegi pe deplin un avantaj până nu beneficiezi de el, dar o să încercăm să îți explicăm, succint și la obiect, de ce implantul dentar merită cu adevărat.

Acest beneficiu, al înlocuirii totale a dintelui natural, aduce cu sine numeroase beneficii conexe.

Implantul dentar merită, pentru că:

  • Este cel mai conservator tratament de înlocuire a dinților naturali

Implantul dentar înlocuiește un dinte pierdut, fără să afecteze alți dinți. Alternativa unui implant dentar este puntea dentară, ce presupune șlefuirea a doi dinți sănătoși. Aceștia vor fi afectați în timp, căci vor suporta forțele masticatorii aferente dintelui lipsă.

implant dentar

  • Reface funcția masticatorie

În cazul punții dentare, masticația nu se va mai simți la fel ca atunci când exista dintele natural. Se va simți o presiune pe dinții utilizați ca stâlpi ai punții dentare și masticația se va simți ca fiind mai dificilă.

Implantul dentar reface funcția masticatorie pe deplin. Având ca bază implantul inserat în țesutul osos, pe dintele cel nou va realiza masticația la fel ca și cel natural. Vei putea mânca confortabil, alimentele dorite.

  • Conferă o senzație naturală

Coroana dentară din punte înlocuiește partea vizibilă a dintelui, dar nu are bază în os, ceea ce face ca întregul ansamblu protetic să nu se simtă chiar natural.

  • Dintele implantat arată ca un dinte natural

implant dentar

Faptul că coroana dentară are suport stabil în os îi și conferă aspect natural.

În comparație cu o coroană dentară dintr-o punte dentară sau o proteză, coroana individuală pe implant poate fi modelată individual, astfel încât nu se poate observa diferența dintre aceasta și dinții naturali din jur.

  • Poți înlocui un dinte lipsă cu un dinte implantat, în doar o zi

„Implantul dentar într-o zi” este acum disponibil pentru cei care nu au răbdarea să aștepte câteva luni.

Procedura presupune inserarea implantului dentar, a bontului și a coroanei temporare în aceeași zi. Medicul stomatolog va plasa coroana permanentă la trei luni de la această întâlnire inițială.

Această perioadă între protezarea provizorie și cea permanentă oferă suficient timp pentru ca implantul dentar să se osteointegreze. În timp ce această versiune a implanturilor dentare nu are același palmares de succes ca abordarea tradițională, funcționează destul de bine pentru persoanele care au suficient os maxilar.

  • Este foarte rezistent

Având o rădăcină integrată profund în osul maxilar, dintele implantat este foarte stabil și rezistent.

Implantul dentar merită investiția ta de resurse financiare și timp, pentru că tu meriți să beneficiezi de tratamentul cel mai conservator și estetic, care îți va reda zâmbetul!

implant dentar