Implantul dentar este realizat din materiale biocompatibile

Implanturile dentare sunt fabricate fie din ceramică, fie din titan. Ambele sunt materiale biocompatibile. Aceasta înseamnă că nu sunt dăunătoare pentru țesutul viu. Astfel, acestea pot fuziona cu țesutul osos și, în cele din urmă, devin o parte permanentă a structurii osoase. De aceea pot dura toată viața.

Implantul dentar este conceput pentru a funcționa ca un dinte reali

Implanturile dentare sunt concepute pentru a funcționa ca niște dinți reali. De aceea, implanturile sunt plasate chirurgical în interiorul osului maxilarului, astfel încât să poată acționa precum rădăcinile dinților tăi. Acestea oferă o bază robustă pentru coroane individuale, punți dentare și chiar proteze dentare fixe.

Cariile nu pot pătrunde în implantul dentar

Deoarece implanturile dentare sunt artificiale, cariile nu le pot pătrunde. Dar asta nu înseamnă că nu sunt predispuse la probleme. Trebuie să practici o igienă orală bună pentru a menține implanturile în os cât mai mult timp. Boala parodontală poate provoca pierderea implantului, așa că asigură-te că efectuezi o riguroasă igienă orală și că vizitezi regulat medicul dentist.

 

Implanturile dentare facilitează mâncarea și vorbirea

Spre deosebire de protezele mobile care alunecă sau se mișcă adesea în timpul mesei, implanturile îți permit să mănânci fără să îți faci griji. Nu trebuie să ai o grijă deosebită de ele atunci când mănânci. De asemenea, este mai ușor să vorbești, spre deosebire de utilizarea protezelor dentare care se pot mișca sau aluneca, determinându-ti să te încurci sau să pronunți greșit cuvintele.

Implanturile dentare au o rată mare de succes

Datorită tehnologiei și a tehnicilor moderne, implanturile dentare au rate de succes impresionante, pretutindeni în lume.

În plus, cu o îngrijire adecvată, pot dura o viață întreagă și pot restabili până la 70% din capacitatea de mestecat. Acest lucru este esențial, deoarece fără durabilitatea și rezistența lor, pacienții pot suferi complicații incomode, cum ar fi indigestia. Obține beneficii maxime în urma tratamentului cu implanturi  dentare:

  • Urmând toate instrucțiunile care ți se dau în timpul procesului de vindecare;
  • Folosind o periuță de dinți cu păr moale pentru a curăța ușor resturile și placa;
  • Rămânând în legătură cu medicul dentist cu privire la orice simptome anormale.

Implantul dentar îți întărește maxilarul

După ce implanturile sunt inserate, osul fuzionează cu titanul în timpul unui proces numit osteointegrare. Pe măsură ce se contopesc, osul maxilarului crește în jurul implantului și între spirele implantului, stabilizând implantul.

Singurul tratament dentar care stimulează creșterea țesutului osos. Alte forme de restaurare, cum ar fi protezele, determină resorbția osului maxilarului.

 

Intervenția de inserare a implantului dentar nu este complicată sau periculoasă

Unii oameni ar putea crede că, deoarece operația de implant dentar implică implantarea unei piese protetice în osul maxilarului, este o procedură complicată. Cu toate acestea, chirurgia implanturilor dentare este o procedură de rutină efectuată de mii de medici stomatologi.

Chirurgia implantului dentar are o rată de succes foarte mare. Oricine are o stare de sănătate rezonabilă și are suficient os maxilar pentru a susține un implant dentar este un candidat bun pentru procedură.

Adiția osoasă este o procedură conexă celei de implantologie, care permite și pacienților care nu au o calitate și o cantitate a țesutului osos satisfăcătoare, să beneficieze de implant dentar, după o intervenție simplă de adăugare a unei grefe de țesut osos.

La clinica Dr. Vlădău Studio beneficiezi de implantologie de calitate, pentru rezultate foarte bune, de lungă durată.