Din ce în ce mai mulți pacienți apelează la tratamentul ortodontic și sunt puși în fața deciziei de a lege între diverse tipuri de aparate dentare.

Cel mai des alegerea este între Invisalign sau aparat dentar fix. În continuare vom analiza cele două opțiuni, pentru ca tu să poți lua o decizie.

Ce avantaje are Invisalign față de aparatele dentare tradiționale?

Invisalign îți oferă mai multă libertate și flexibilitate decât metodele tradiționale de tratament. De exemplu, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la restricțiile alimentare, care pot fi partea cea mai dificilă a tratamentului. Nimeni nu dorește să renunțe la alimentele preferate sau să evite orice aliment crocant, chiar și pentru a-și proteja aparatul dentar.

Cu Invisalign, poți mânca orice dorești! Aparatul dentar mobil se scoate pur și simplu înainte de a mânca, apoi se pune la loc când ai terminat masa, oriunde ai fi, acasă sau la restaurant. 0  restricții alimentare = proces de tratament mult mai confortabil!

De asemenea, aliniatorii detașabili facilitează menținerea unei bune rutine de igienă orală. Periajul și folosirea aței dentare în jurul firelor și brackeților pot fi frustrante și consumatoare de timp, dar aliniatorii Invisalign sunt îndepărtați înainte de periaj și folosirea aței dentare.

Îngrijirea aliniatorilor în sine nu ar putea fi mai ușoară. Există kituri speciale concepute pentru a-i curăța sau pot fi periate ușor folosind pastă de dinți și o periuță de dinți moale.

Fără fire sau brackeți, aliniatorii detașabili ai aparatului Invisalign sunt excelenți pentru sportivi și muzicienii care cântă la anumite instrumente. Și, deoarece pot fi îndepărtați pentru perioade scurte de timp, ei sunt, de asemenea, perfecți, pentru orice eveniment special care va beneficia de un zâmbet fără aparat dentar, cum ar fi nunțile sau alte evenimente.

Cum funcționează un aparat dentar fix?

Aparatele dentare tradiționale sunt foarte eficiente în corectarea unei game largi de probleme ortodontice și pot fi utile în special în cazuri mai severe sau complexe. Deoarece fiecare caz este diferit și fiecare pacient răspunde în felul său, timpul de tratament poate varia de la o persoană la alta. Cu toate acestea, pacientul va petrece, de obicei, între 18-36 luni cu aparat dentar fix.

Spre deosebire de aliniatorii Invisalign, care sunt detașabili, aparatul dentar este un aparat fix, cu care va trebui să mănânci și să te speli pe dinți.

Există anumite alimente pe care trebuie să le eviți pe tot parcursul tratamentului, deoarece alimentele crocante și masticabile pot deteriora brackeții și arcul.

De asemenea, va trebui să faci unele ajustări la rutina igienei dentare pentru a te asigura că îți păstrezi  dinții curați, dar și aparatul dentar. Poate fi dificil să înveți să te speli pe dinți cu aparatul dentar fixat pe dinși, în special în ceea ce privește ața dentară, dar aceasta este o parte esențială a procesului de tratament. Din fericire, există o varietate de accesorii disponibile pentru a face curățarea mai ușoară!

Aparatele dentare fixe sunt foarte eficiente în a rezolva o varietate de probleme de sănătate orală. De fapt, uneori pot lucra mai repede la închiderea golurilor și alinierea dinților decât ar putea face alte tratamente. Probabil vei observa că dinții încep să se mute într-o poziție corectă în doar câteva luni, ceea ce poate fi un adevărat impuls pentru încrederea în tine!

  • Găsește soluția potrivită pentru zâmbetul tău la Dr. Vlădău Studio

Atât aparatul dentar fix cât și aliniatorii Invisalign sunt ambele opțiuni eficiente pentru a obține un zâmbet incredibil.

Atunci când îți încredințezi dorința de obținere a unui zâmbet sănătos și frumos clinicii Dr. Vlădău Studio, poți fi sigur că echipa noastră de experți îți va recomanda doar tratamentul pe care îl consideră cel mai potrivit pentru nevoile, stilul de viață și obiectivele tale unice.

Echipa noastră de medici de elită este încântată să te cunoască și să te ajute să începi călătoria ta spre un zâmbet așa cum îți dorești.

Dacă ești gata să faci primul pas către zâmbetul încrezător pe care îl meriți, contactează-ne astăzi pentru a programa o consultație.