Medicina stomatologică modernă oferă numeroase opțiuni de restaurare a integralității danturii, dar nu numai. Ceea ce face diferența este modul de abordare a pacientului, importanța acordată calității și, mai ales, axarea pe estetică.

Estetica zâmbetului evoluează zi de zi. Cercetătorii în domeniu elaborează noi metode, inovează noi tehnologii și materiale capabile să imite natura, pentru a transforma zâmbete imperfecte ale pacienților în zâmbete pe care să le poarte cu mândrie și bucurie.

Dacă ai dinți ciobiți, deteriorați, tociți, pătați, abrazați sau neuniformi, care te împiedică să zâmbești, fațetele sunt o opțiune de estetică dentară modernă pe care ar trebui să o iei în considerare. Chiar și atunci când un defect dentar nu afectează starea generală de sănătate (în cazul dinților pătați, de exemplu), poate fi în detrimentul încrederii în sine. Din fericire, fațetele sunt un mod ușor și permanent de a rezolva problema.

Fațetele sunt în esență foițe ceramice, concepute să se potrivească și să adere la suprafața dinților. Acestea pot restabili aspectul dinților, creând un zâmbet strălucitor, uniform și conferind un aspect tineresc.

Iată cum funcționează:

fațete dentare

  • Medicul stomatolog ia amprentele, fizic sau digital. Astfel, se vor realiza în laborator fațete dentare personalizate zâmbetului și fizionomiei tale, pentru a-ți crea zâmbetul ideal.
  • Medicul îți va aplica fațetele temporare, ocazie cu care tu vei observa dacă sunt potrivite, dacă dorești să modifici ceva. După stabilirea ultimelor detalii, echipa dentară va lucra pentru confecționa fațetele tale permanente.
  • Montarea fațetelor personalizate. Medicul le va lipi de suprafața dinților, dar este posibil ca înainte de asta să fie necesară prepararea dintelui, prin șlefuirea smalțului dentar, pentru ca dintele fațetat să nu fie prea masiv la final. Procedura este nedureroasă, rapidă și oferă o îmbunătățire imediată și vizibilă a calității zâmbetului tău.

De ce să alegi fațete dentare?

fațete dentare

Dacă îngrijorările tale privind felul în care zâmbești sunt în primul rând estetice, tratamentul cu fațete dentare este un mod minim-invaziv sau chiar noninvaziv, în anumite condiții, de a obține rezultate rapide și spectaculoase. Inovativele fațete dentare oferă următoarele avantaje:

  • Acestea par foarte naturale și nu se pot distinge de dinții nefațetați;
  • Sunt versatile și pot fi adaptate cu ușurință la fizionomia și zâmbetul tău unic;
  • Acestea sunt durabile – cu o durată de viață de 10 ani sau mai mult.
  • Sunt rezistente la pete, astfel încât vei avea același zâmbet strălucitor ani de zile, fără albire.

Dacă ești nemulțumit de zâmbetul tău, nu lăsa frustrarea să te macine, întreabă medicul dentist dacă fațetele sunt o soluție optimă pentru tine. Pe lângă consolidarea suprafeței dinților, fațetele te ajută să te simți mai încrezător în zâmbetul tău, începând din prima zi de purtare.

Dacă ești în căutarea unui medic stomatolog care să aibă grijă atât de sănătatea dinților tăi, cât și de aspectul zâmbetului tău, la standarde înalte de calitate, echipa noastră este aici pentru tine.

Oferindu-ți o gamă largă de opțiuni de stomatologie estetică și restauratorie, te vom ajuta să îți întreții sănătatea orală și să îți transformi zâmbetul, astfel încât te vei veți simți mai încrezător în zâmbetul tău frumos și sănătos!

Contactează-ne chiar astăzi pentru a afla mai multe detalii.