Îți dorești un zâmbet impecabil, ca al vedetelor, ai auzit despre fațete dentare, dar mai mult de rău decât de bine?

Tratamentul cu fațete dentare a devenit din ce în ce mai cunoscut în ultimii ani, astfel încât, inevitabil, au apărut și numeroase păreri neavizate.

Ca să îți faci o imagine corectă despre acest tratament, trebuie să uiți tot ce ai citit pe forumuri și ai auzit de la cunoștințe.

Specialiștii în estetică dentară, cu vastă experiență în tratamentele cu fațete dentare, sunt singurii care îți pot furniza informații complete și corecte.

    • Crezi că fațetele dentare sunt prea albe și dau un aspect fals dinților?

fatete dentare

Ai văzut în imagini din social media vedete cu fațete dentare strălucitoare, de la soare te poți uita, dar la ele ba.

Adevărul este că aspectul fațetelor este influențat în mare măsură de culoarea acestora.

Fațetele dentare foarte albe este normal să iasă în evidență și să dea dinților un aspect artificial, deoarece nu există dinți naturali atât de albi. Acest fapt se poate observa și când îmbraci o haină albă, te face să ieși în evidență și să pari mai corpolent.

Și totuși, aceasta este opțiunea multor pacienți. Fațete dentare cât mai albe.

Fațetele dentare pot fi deosebit de estetice, dacă au o culoare naturală și sunt prelucrate coloristic într-un mod cât mai apropiat de aspectul natural al dinților, cu porțiuni mai închise spre gingie și în laterale și mai albe în centru.

    • Ai văzut poze cu persoane care și-au fațetat dinții și acum par că au dinții mult mai groși, mai mari?

Dimensiunea fațetelor depinde numai de dimensiunea dinților naturali, pe care se aplică, de estetica fizionomiei pacientului și de opțiunea sa.

În cazul fațetelor, șlefuirea dinților este minimă, astfel încât dacă pacientul are dinți lați și lungi, fațetele nu îi vor putea face să fie micuți și delicați.

Grosimea fațetelor variază, în funcție de materialul ales.

Nu procesul de fațetare este problema în cazurile pe care le-ai observat, ci opțiunea pacientului.

    • Ai aflat că fațetele afectează dinții, subțiindu-i mult, predispunându-i la carii și sensibilitate pentru toată viața?

fatete dentare

Întrebarea pe care trebuie să ți-o pui este: Crezi că marile clinici stomatologice din întreaga lume ar risca să își strice reputația, realizând tratamente care de fapt, doar dăunează dinților?

Adevărul medical este, bineînțeles, diferit de zvonuri. Aplicarea fațetelor dentare se poate realiza chiar și fără niciun fel de șlefuire a dinților, prin simplă lipire. În cazurile în care dinții nu sunt perfect optimi pentru fațetarea directă, este necesară o minimă șlefuire a dinților, de 1-2 mm.

După fațetare, unii pacienți pot resimți o sensibilitate dentară, care se remediază imediat prin diverse metode și trece definitiv în 2 săptămâni.

Suprafață dentară acoperită de fațete nu se poate caria. Astfel, dinții sunt chiar protejați de acțiunea bacteriilor, de tartru și tocire.

  • Sunt voci care afirmă că fațetele se pătează și se îngălbenesc, în timp.

Nimic mai fals. Să ne gândim logic. Chiar pentru acest motiv sunt utilizate fațetele în unele cazuri, pentru a nu mai fi nevoie de albire dentară regulată.

Fațetele sunt realizate din ceramică, oxid de zirconiu sau ceramică presată E-max. Nici unul dintre aceste materiale nu se pătează și nu se îngălbenesc.

    • Și, în cele din urmă, se spune că fațetele dentare sunt o loterie, că orice alt tratament de estetică. Că riști să îți schimbe zâmbetul, în rău, nu în bine.

Ceea ce nu știi este că avansările tehnologice din ultimii ani au făcut ca estetică dentară să fie deosebit de performantă.

Dacă optezi pentru fațete dentare, zâmbetul tău perfect este creat, pas cu pas, minuțios, într-un soft de calculator, iar apoi simulat virtual, astfel încât te vei vedea cu fațetele, înainte că acestea să fie fabricate.

Vei participa activ la acest design al noului tău zâmbet, vei lua decizii și vei modifica ce consideri necesar.

Întregul proces este realizat de către medici esteticieni dentari și tehnicieni dentari foarte pricepuți, specializați, cu un simt estetic deosebit și cu vastă experiență în domeniu.

Materialele sunt cele mai performanțe, iar procedeul de fabricare a fațetelor este complet robotizat.

fatete dentare

Te invităm în clinica Dr. Vlădău Studio, pentru tratamente de protetică dentară deosebit de estetice și calitative.