Unul dintre primii factori de luat în considerare atunci când este în discuție alegerea celei mai bune soluții, este dezideratul de bază al medicinei dentare: menținerea dinților naturali pe arcade, pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

În ce constă tratamentul endodontic?

În timpul tratării unui canal radicular sau a altui tratament endodontic, pulpa inflamată sau infectată este îndepărtată și interiorul dintelui este curățat și dezinfectat cu atenție, apoi umplut și sigilat cu un material asemănător cauciucului, numit gutapercă. Ulterior, dintele este restaurat cu o coroană sau obturație pentru protecție și va continua să funcționeze ca orice alt dinte.

Avantajele salvării dintelui natural

Tratament endodontic

Există multe motive clinice pentru care este nevoie de tratament pentru canalul radicular, dar există și nenumărate motive practice pentru care salvarea dintelui natural este o alegere înțeleaptă. Tratamentul endodontic vă ajută să vă mențineți zâmbetul natural și să mâncați în continuare alimentele pe care le iubiți. Cu o îngrijire adecvată, majoritatea dinților care au fost tratați endodontic pot rezista o viață întreagă.

      • Procedură practic fără durere

Contrar părerii generale, formate în urma experiențelor din trecut, tratamentul canalului radicular este, în prezent, practic nedureros și de multe ori provoacă mai puțin disconfort în timpul recuperării decât extracția dentară.

Datorită tehnicilor moderne și a anesteziei eficiente, pacienții care beneficiază de tratament al canalelor radiculare au de șase ori mai multe șanse să o descrie ca nedureroasă, decât pacienții cărora li s-a extras un dinte!

      • Eficient și rentabil

Extracția dinților poate dura mai mult decât tratamentul canalului radicular datorită programărilor ulterioare necesare pentru o proteză, pod sau implant; plus costul poate fi mai mare. Majoritatea planurilor de asigurare dentară acoperă tratamentul endodontic.

      • Rezultat plăcut din punct de vedere estetic

Coroanele nu doar că funcționează ca și dinții naturali, dar și arată grozav. Îmbunătățește-ți zâmbetul și râzi din nou din plin, datorită tratamentului endodontic.

Cea mai bună opțiune

Clinica Stomatologica Vladau Studio

Tratamentul endodontic este prima opțiune preferată de medicii stomatologi.

Deși un dinte lipsă este ușor de înlocuit în stomatologia modernă, niciun înlocuitor nu se poate compara cu dintele natural.

În plus, vindecarea după extracție durează mai mult și este adesea mai dureroasă decât vindecarea ulterioară unui tratament endodontic.

Totuși, extracția dintelui ar putea fi potrivită pentru anumite situații. Unii dinți sunt pur și simplu prea afectați pentru a fi salvați, chiar și prin endodonție.

Vorbiți cu medicul dentist, luați-vă ceva timp pentru a lua în considerare ambele opțiuni și faceți alegerea cu care vă simțiți cel mai bine.

Mulți pacienți privesc extracția dentară ca fiind calea cea mai simplă și mai accesibilă financiar, dar lucrurile nu stau deloc așa pe teren lung. Un dinte pierdut nu mai poate fi recuperat și trebuie înlocuit. Înlocuirea prin implant dentar este mult mai costisitoare, complexă și de durată decât un tratament endodontic. Puntea dentară necesită șlefuirea și acoperirea cu coroane a doi dinți sănătoși, așadar și această variantă este mai costisitoare.

Făceți-vă timp pentru a afla mai multe despre beneficiile endodonției și despre concepțiile greșite frecvente despre acesta.

Vă așteptăm în clinica Dr. Vlădău Studio, pentru tratamente endodontice de calitate premium.

Faceți primul pas către o dantură sănătoasă, fără durere!

Clinica Stomatologica Vladau Studio