Parodontoza este una dintre afecțiunile orale care apare pe nevăzute, avansează galopant și afectează însăși structura de susținere a dinților pe arcade.

Afecțiunile orale care cuprind parodonțiul sunt grupate sub denumirea de parodontită marginală, sau  generic, boală parodontală.

Acest tip de afecțiuni se regăsește în cazul adulților, dar poate apărea și în cazul adolescenților și copiilor.

Parodontoza se tratează!

parodontoză

Atunci când spunem parodontoză, deseori ne duce cu gândul la o sentință definitivă. Dar modernitatea a deschis calea spre o nouă viziune asupra afecțiunilor dentare.

Viziunea este tratarea bolilor parodontale și nu oricum, ci fără durere.

Boala parodontală are diferite stadii de evoluție:

   • Stadiul incipient – gingivită.

În prim stadiu, boala parodontală afectează gingia, manifestându-se prin inflamarea gingiilor, sângerare sau iritație.

   • Stadiu secundar – parodontita superficială.

Apar infecții gingivale.

   • Stadiu avansat – parodontoză avansată.

Simptome accentuate, precum mobilitatea dinților.

Foarte important este ca boala să fie depistată cât mai devreme, înainte să ajungă în ultim stadiu, la mobilitate dentară și chiar pierderea dinților.

Parodontoza se tratează, dar, cu cât este depistată mai devreme, cu atât mai bine. Tratamentul durează mai puțin timp, este mai simplu de efectuat și are șanse mai mari de succes, dacă stadiul bolii parodontale este unul incipient.

Tehnologie avansată pentru tratarea fără durere a parodontozei

parodontoză

Tratament parodontoză fără durere? Da, chiar exista!

Vector Paro Pro – tehnologie germană patentată, pentru tratamentul fără durere al bolii parodontale și al periimplantitei, ce reprezintă o schimbare de paradigmă în abordarea terapeutică, pentru confortul pacientului și rezultate maxime.

Tehnologia Vector Paro permite tratamentul fără durere al bolii parodontale, schimbând abordarea terapeutică, pentru confortul pacientului și rezultatele excepționale ale medicului.

Durr Dental produce echipamente stomatologice de încredere, de peste 75 de ani și este o companie reprezentativă pentru tot ce înseamnă progres și inovație în domeniu.

Împreună cu periajul profesional, detartrajul dentar este o importantă metodă de profilaxie a afecțiunilor orale, dar și de tratament.

Realizată regulat, prevenția funcționează, iar în acest context, chiar dacă intervin afecțiuni, acestea sunt diagnosticate din timp.

Spre deosebire de aparatele de detartraj cu ultrasunete direcționate eliptic, ce duc uneori la iritarea și pierderea nedorită a substanței de pe suprafața rădăcinii, Vector Paro de la Durr Dental acționează blând, protejând și țesuturile moi și cele dure, datorită acțiunii pe baza de ultrasunete direcționate linear, fiind eliminate vibrațiile, iar mișcarea instrumentelor fiind exclusiv verticală. Tratamentul poate fi administrat într-o manieră eficientă din punct de vedere clinic, fără a provoca traume pacientului.

Avantaje Vector Paro Durr Dental

Piesa de mana cu ultrasunete direcționate linear;

 • Mișcarea axială a instrumentelor, paralel cu suprafața radiculară;
 • Lipsa vibrațiilor;
 • Îndepărtarea atentă a biofilmului, bacteriilor si depozitelor;
 • Suprafețe dentare netede, curate.

Vector Paro de la Durr Dental poate fi utilizat în următoarele tratamente:

Gama de utilizări cuprinde îndepărtarea plăcii subgingivale și pe cea a tartrului supragingival. În plus, sistemul are avantaje atunci când vine vorba de îngrijirea implantului dentar și de tratamentul parodontitei.

Aparatul poate fi utilizat și pentru igienizările periodice profesionale ale dinților naturali și implanturilor dentare.

În Clinica Dr. Vlădău, beneficiați de tratament parodontoză fără durere, prin intermediul tratamentului avansat cu Vector Paro Durr Dental.

Clinica Stomatologica Vladau Studio